Laddar annons
Roligt rosévin som sticker ut - vinprovning med Vinbanken
11 Apr, 2023
Uppdaterad:
8 Dec, 2023

Roligt rosévin som sticker ut - vinprovning med Vinbanken

I Vinbankens vinprovning 11 april gick vi igenom roligt rosévin som sticker ut. Bredden som finns bland dagens roséviner gick igenom och vi tog bland annat upp vilken typ av mat som passar till vinerna.

För femte gången har det blivit dags för Vinbankens alldeles egna digitala vinprovningar där vi går igenom olika teman och olika typer av viner. Hittills har vi hunnit med att avverka bland annat temat italienska vinetiketter, starkviner inför julen, roligt bubbel från okänt ursprung samt syrliga smaker. Nu har det blivit dags för en ny provning, och den här gången är temat roliga roséviner som sticker ut.

Rosévinsprovning med Vinbanken

Vi ska testa och gå igenom följande fem stilar av rosévin under provningens gång, för att på så sätt sätta ljus på att det finns en bredd även när det kommer till roséviner.

– Klassiskt rosé från Provence
– Annat ljust rosévin från ursprung utanför Frankrike
– Mörkrött rosé
– Fatlagrat rosé
– Roséchampagne

Provningen kommer gå av stapeln 11 april klockan 18:00 och sändningen kommer även gå att se i sin helhet i efterhand.

Du som tittar kommer i vanlig ordning kunna chatta och ställa frågor under provningens gång. Och i vanlig ordning är det vinprovningsledaren och sommeliern Camilla Forslund som lotsar oss igenom den fantastiska världen av vin.

Om du vill följa med så är du välkommen att beställa samtliga viner inför provningen, för att på så sätt få bästa möjliga upplevelse. Annars är du välkommen att kanske enbart köpa något enstaka vin, eller titta utan vinerna och bara inspireras inför framtida inköp.
 

Datum: 11 april
Tid: 18:00
Länk

Listan på viner:

J
 

Jurtschitsch rosé von Zweigelt (5600) 125:-

Minuty
Minuty (2590) 169:-

Roederer
Louis Roederer, Rosé, 2016 (77226) 699:-

LesL
Les Lauzeraies (2724) 139:-

Clos
Cuvée des Vignettes 2021 (74457) 375:-