Allt du behöver inför nyår

Allt du behöver inför nyår – alla tips samlade

Favoritmarkera

Vilken champagne ska jag köpa? Vilket vin passar till oxfilén? Hur lyckas jag med min dessert? Frågorna inför nyårsfirandet är många. Vi har samlat svaren i den här artikeln.

Nyår är en av de stora kulinariska höjdpunkterna på året. Det är dagen då kompisgäng samlas och lagar mat, då stora sällskap beställer catering från restauranger, då nära och kära är med varandra och dricker bubbel. Men inför varje nyår uppstår en hel del frågor. Vilket bubbel ska man satsa på? Hur gör man den bästa Toast skagen? Ska man våga göra något nytt till nyårsmiddagen? Vi har därför samlat alla tips inför nyår på ett ställe, för det har blivit en hel del artiklar här på Vinbanken där temat är just nyår.

Bland annat har matkreatören Adrian Cederlund komponerat ihop en lyxig meny där vi matchat med bra vintips till respektive rätt. Sedan har Elke Jung gått igenom champagnerna i det fasta sortimentet på Systembolaget och hittat de bästa valen i olika priskategorier. Här nedan hittar du allt du behöver inför nyår.

Allt du behöver inför nyår – alla tips samlade

Bästa champagnen 2022 – topplista och recensioner

I det fasta sortimentet på Systembolaget finns en hel del champagner att välja på. Vi har gått igenom dem och hittat de bästa valen i de olika priskategorierna.

Bästa mousserande vinet som inte är champagne

Det finns givetvis annat än champagne när det kommer till mousserande vin. Även här har vi hittat de bästa valen på Systembolaget.

Förrätt till nyår – biff tataki

En rolig och spännande förrätt som sticker ut på nyårsmiddagen.

Kött till nyår – oxfilé med röstad paprikaröra och brynt smör

En klassiker men i modern tappning som garanterat kommer imponera på middagsbordet.

Fisk till nyår – rödingfilé med champagnesås och potatispuré

Om man vill byta ut köttet mot fisken så är den här rödingfilén rätt val.

Dessert till nyår – chokladkräm med kaffelikör, italienska skorpor och färska bär

Självklart ska man avsluta middagen med en smakrik och magiskt god dessert.

Vin till Toast skagen – tips på tre viner

Om du blir sugen på den klassiska förrätten Toast skagen så har vi tagit fram tre vintips som passar förträffligt.

Vin till nyårsmiddagen – tio viner i tillfälligt sortiment

Det finns en hel del högkvalitativa viner kvar i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Christian Stojkovic har gått igenom dem och hittat de tio bästa som passar till nyårsmiddagen.

Nyårsdrink 2022 – tre enkla drinkar som imponerar

Drinkar hör till vanligheterna på nyår. Vi har därför samlat tre enkla men imponerande drinkar som passar utmärkt under olika delar av kvällen.

Med andra ord så finns det en hel del frågor som man garanterat kommer försöka besvara inför nyårsfirandet. Förhoppningsvis kan den här artikeln hjälpa er att hitta rätt, både när det kommer till maträtterna och till vinerna.

Vi på Vinbanken önskar er ett Gott nytt år!

Lämna ett svar