Blåmusslor med chili och lime

25 minuter
Medel
12 ingredienser
Ska du laga middag till din partner? Vi bjuder på ett recept på blåmusslor med chili och lime.
Blåmusslor med chili och lime
Ingredienser för 2 personer

Blåmusslor

1 kg
Blåmusslor
3 st
Vitlöksklyftor
100 g
Salladslök
1 st
Röd chili
1 st
Citrongrässtjälk
600 ml
Kokosmjölk
2 st
Lime
3 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Servering

1 kruka
Persilja
Bröd
Smör

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Kloster Eberbach  Riesling Kabinett

    Kloster Eberbach Riesling Kabinett

    2023
    tysklandTyskland
    750 ml
    8%

    Vin till blåmusslor med chili och lime

    En riesling kabinett passar i stort sett aldrig fel ihop med skaldjur med hetta i sig. Här får vi alltså ett vin med en fantastiskt fin balans mellan sötman och syran, vilket gör att de heta inslagen i rätterna kommer balanseras upp och komma till sin rätt på ett fint sätt. I vinet kommer du känna av en ung frukt i form päron, gröna äpplen och en hel del lime. I smaken är det päron, lite persika och lime. Allt knyts samman av den fina och höga syran som gör att vinet känns båda friskt, fräscht och otroligt välbalanserat. Ett perfekt val till blåmusslor med chili och lime.

    129 kr