Middag alla hjärtans dag blåmusslor med chili

Middag till alla hjärtans dag – Blåmusslor med chili och lime

Favoritmarkera

Snart är det dags för alla hjärtans dag. Här har du den perfekta rätten att bjuda din respektive på. Tillagningen är väldigt enkel och kräver inte särskilt lång tid, vilket i min mening är perfekt för en sån här kväll. Servera på ett stort fat, ät med händerna och dela på en god flaska Kloster Eberbach Kabinett. Kan det bli bättre?

Ska du laga middag till alla hjärtans dag och vill bjuda din partner på något lyxigt men ändå relativt billigt och enkelt. Då är blåmusslor i kokosmjölk med chili och lime ett perfekt val. Ihop med ett gott vin som balanserar smakerna så kommer du få en imponerande matupplevelse. Här nedan ser du hur man lagar en bra middag till alla hjärtans dag, och längst ner kan du läsa mer om vintipset till rätten.

@adriancederlund Tips till alla hjärtans dag 💌 Blåmusslor i kokosmjölk smaksatt med chili och lime Ingredienser – för 2 personer Blåmusslor 1 kg blåmusslor 3 vitlöksklyftor 100g salladslök 1 röd chili 1 citrongrässtjälk 600 ml kokosmjölk 2 lime 3 msk olivolja Salt & svartpeppar Servering 1 kruka persilja Bröd Smör #foryou #foryoupage #fypシ #xyzbca #foodie #viral #fyp #valentinesday #allahjärtansdag ♬ Unconditional (Acoustic) – Sinead Harnett

Vin till alla hjärtans dag – tips på tre viner

Middag till alla hjärtans dag – blåmusslor med chili och lime

För 2 personer

Ingredienser

Blåmusslor

1 kg blåmusslor
3 vitlöksklyftor
100g salladslök
1 röd chili
1 citrongrässtjälk
600 ml kokosmjölk
2 lime
3 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Servering

1 kruka persilja
Bröd
Smör

Så här gör du:

1. Börja med att rengöra musslorna och ta bort skägget. Skölj dem i kallt vatten och kasta de musslor som är sönder.
2. Finhacka chili, citrongräs, salladslök och vitlök. Svetta grönsakerna i en stor gryta tillsammans med olivolja. Pressa över lime.
3. När grönsakerna mjuknat så går du i med kokosmjölk. Låt koka upp. Smaka av såsen med salt & svartpeppar.
4. Lägg ner musslorna i såsen och kola under lock i 4-5 minuter, tills alla musslor öppnat sig. Servera på ett fat med finhackad persilja ovanpå, smaklig måltid!

Middag till alla hjärtans dag – vin till blåmusslor med chili och lime

Kloster Eberbach

Kloster Eberbach, Riesling Kabinett, 2021 (5810) 110:-

En riesling kabinett passar i stort sett aldrig fel ihop med skaldjur med hetta i sig. Här får vi alltså ett vin med en fantastiskt fin balans mellan sötman och syran, vilket gör att de heta inslagen i rätterna kommer balanseras upp och komma till sin rätt på ett fint sätt. I vinet kommer du känna av en ung frukt i form päron, gröna äpplen och en hel del lime. I smaken är det päron, lite persika och lime. Allt knyts samman av den fina och höga syran som gör att vinet känns båda friskt, fräscht och otroligt välbalanserat. Ett perfekt val till blåmusslor med chili och lime.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar