Laddar annons
Champagneprovning för Gofrendly med Vinbanken
20 Feb, 2019
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Champagneprovning för Gofrendly med Vinbanken

Nystartade appen Gofrendly bjöd medlemmar på champagneprovning i samarbete med Vinbanken. En lyckad kväll och fantastiskt event för att upptäcka och lära allt om champagne. För kvinnor tillsammans med kvinnor!

Läs mer om Gofrendly längst ner i artikeln.

Champagneprovning med Vinbanken

1. Champagne de Castelnau Reserve Brut (76191), 279 kr

Druvor: 40% chardonnay, 40% pinot meunier, 20% pinot noir
Lagrad 6 år på jästfällningen.

Läs mer om Champagne de Castelnau här för svar på frågor om varför priset är så lågt (tillverkas av ett kooperativ), om champagneblenden det vill säga vilka tre druvor som ingår i klassisk champagne, vanligtvis di kvalitet som heter Brut eller Reserve och står för husens ingångskvalitet.

2. Lombard Extra Brut (7921), 299 kr

Premier Cru Blanc de Noir
Druvor: 100% pinot noir
Lagrad 3 år på jästfällningen.

För att läser mer bakgrundsfakta och mer information om Champagne Lombard vilka specialiserat sig på champagne av pinot noirdruvan, så kallad Blanc de Noir.

3. Palmer Blanc de Blancs 2013 (7553), 359 kr

Druvor: 100% chardonnay
Lagrad 5 år på jästfällningen.

Mer om Champagne Palmer och Co.

Kooperativ Producteurs des Grands Crus de Champagne bildades av sju druvodlare i Avize 1947. Under ledning av Henri Foureur och Jean Quendardel utvecklades kooperativet som flyttade från Avize till Reims 1959. Genom förvärv av champagnehuset H Goulet och tre angränsande egendomar fick man tillgång till stora underjordiska källare och grottor där vinerna nu lagras.

1967 bytte kooperativet namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne, mer känt som Palmer & Co. Idag ingår fler hundra odlare som tillsammans äger över 400 ha vinodlingar.

Sedan 1985, då produktionen överskred en miljon flaskor, har man kontinuerligt investerat i vad som blivit en av de mest moderna och högteknologiska vinifikationsanläggningarna i Champagne.

Expansionen har fortsatt med förvärv av källare och byggnader på rue Champ de Mars som innebär att kooperativet kan fördubbla den nuvarande lagringskapaciteten. Även om Palmer & Co satsar mycket på högteknologisk utrustning är det en annan känsla när man kommer ner i källaren. Där andas tradition och erfarenhet betyder allt.

Här kan du besöka Champagne Palmers hemsida.

Om Gofrendly

Gofrendly är en App för kvinnor som vill träffa vänner. Appen förenklar kontakten mellan personer som har samma intressen eller göra saker tillsammans som att gå på museer, bio eller kafé. Medlemmar i Gofrendly arrangerar och föreslår egna aktiviteterna som de bjuder in andra medlemmar till.