Laddar annons
Conde de Valdemar Gran Reserva 2011 - VINKALENDER 13 dec.
13 Dec, 2020
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Conde de Valdemar Gran Reserva 2011 - VINKALENDER 13 dec.

 

Conde de Valdemar Gran Reserva är ett av toppvinerna från Bodegas Valdemar är familjeföretaget som verkat i den spanska regionen Rioja sedan slutet av 1800-talet.

Rött vin som hör till mina favoriter, alltid ett säkert köp, år ut och in.

VIN: Conde de Valdemar Gran Reserva 2011 (12601)

Bodegas Valdemar, Rioja Spanien, 155 kr
Fyllig, mörkfruktig smak av plommon, körsbär med inslag av fat, tobak, mörk choklad samt en lätt örtig smak. Balanserad med mognadston.
Passar till: Utmärkt vinval till lamm eller fina fläskrätter.
Betyg: 4

Det här är ett av mina röda husviner, utmärkt till många maträtter och passar i princip för alla gäster och tillfällen. Vinet finns i 86 butiker (av 440), räkna därför med att behöva beställa.

Läsa mer om Bodegas Valdemar, artikel av Karin Ahlström Jensen.

Bra lista: Röda Riojaviner att bevaka samt trotjänare att hålla koll på.

I en klassisk Riojan är druvan tempranillo den som är viktigast. Mer moderna bodegor blandar allt oftare olika druvor, men alltid med tempranillo som en del av blandninge. Vinmakaren och ägare är Ana Martinez Bujanda. Många menar att Bodegas Valdemars viner kan beskrivas som tydliga skolboksexempel på hur en klassisk Rioja ska smaka, utan att smaka
gammalmodiga eller tråkiga.

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.