Laddar annons
Maury Domaine Pouderoux 2018 - VINKALENDER 12 dec. med dagens vintips
12 Dec, 2020
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Maury Domaine Pouderoux 2018 - VINKALENDER 12 dec. med dagens vintips

Maury Domaine Pouderoux. Egendomen ligger i Maury, i Roussillon, en appellation  (AOP) som ligger längs Frankrikes medelhavskust, inte långt från Spanska gränsen. Området är bergigt, vackert och ganska vildvuxet.

Vin: Maury Domaine Pouderoux 2018 (7806)

Domaine Pouderoux, Maury Frankrike, 109 kr för 500 ml
Söt, medel/fyllig smak av russin, touch av fikon, nötter, mandel och torkad aprikos, kakao och plommon. Bra längd, supertrevlig.
Passar till: Dessert och ost. Gillar själv vinet till mörka chokladdesserter, eller bara så - till en bit fin choklad.
Betyg: 4

Tänk på – vinet finns i 110 butiker, vilket är ungefär var tredje butik

Goda kombinationer, vin och mat, vad sägs om chokladmuffins med blåbär, passar givetvis även till ost, både lagrad hårdost men även en mildare mögelost.

Med anledning av topografin och landskapets utseende är Maury separerad från de angränsande vindistrikten. Normalt kännetecknas klimatet av en tidig vår, torr sommar med en regnig höstsäsong.

I Roussillon har vinodling pågått sedan 600 talet f.Kr. och områdets viner var väl kända hos romarna. Idag kommer ca 90 procent av Frankrikes söta viner från Roussillon. Många av dem spritförstärka det vill säga vin doux naturel (VDN), som detta vin som har 15,5 procent alkohol.

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef Cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.

Läs mer om viner från Frankrike på Vinbanken.