Laddar annons
Laurent-Perrier Millésimé Brut 2008 - VINKALENDER 14 dec.
14 Dec, 2020
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Laurent-Perrier Millésimé Brut 2008 - VINKALENDER 14 dec.

Läcker, finstämd och snygg - så vill vi beskriva Laurent-Perrier Millésimé Brut 2008. En årgång som gjort sig känd som exceptionell i Champagne.

. Laurent-Perrier Millésimé Brut 2008 (75308)

Champagne Frankrike, 599 kr
Torr, medel/fyllig, friskfruktig av citrus, en nypa lime, inslag av mogan röda äpplen, syrliga persikor, drag av bröd och nötter samt en klingande mineralton. Lång, krämig eftersmak.
Betyg: 4

Festligare tillfällen. Fina skålen, färska räkor (inte rökta), till hummer, vit fisk som kolja med örtig skysås och kokt potatis.
Finns i 43 butiker (av 440), räkna med att beställa.

Vin och mat

Utmärkt och strålande läckert smakar franska rätten Blanquette de Poulet till denna fina champagne. Nu är maten kanske mer rustik än champagnen - men smakerna är det inget fel på. Vinbanken gillar kontraster och är också av uppfattningen - varför krångla om det enkla är så gott som här!

Om årgång 2008 i Champagne

År 2008 är känd som en exceptionell årgång i Champagne. Hos Laurent-Perrier spår man att 2008 kommer utvecklas till en av de bästa årgångar som huset någonsin producerat.

Växtåret började med bekymmer med kallt och regnigt vårväder. Fortsatte kraftiga variationer i under juni, kallt eller vamt, regn och sol, vilket skapade en ojämn blomning. Räddningen var vädret under september som var helt perfekt, sol och torrt, varför en skörd av mycket hög kvalitet kunde bärgas.

Champagnehuset Laurent-Perrier gör väldigt sällan årgångschampagne. Då de anser att väldigt få år har alla de egenskaper som krävs för att kvalificera sig som årgångsviner. Bland de etablerade champagnehusen är Laurent-Perrier bland de sista att lansera den åtråvärda årgången. Den svenska marknaden är en av de första för Laurent-Perrier 2008.

Läs gärna mer om champagnehuset Laurent-Perrier, och den stora provningen av Johan Edström.

Allt du behöver veta om mousserande vin, som champagne, i Vinbankens djuplodande arkiv.

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.