Laddar annons
Crozes-Hermitage Domaine Habrard 2018 - vinkalender 19 dec.
19 Dec, 2020
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Crozes-Hermitage Domaine Habrard 2018 - vinkalender 19 dec.

Domaine Habrard berättade att de var föregångare inom det ekologiska jordbruket i norra Rhône 2014. Idag har fler odlare föjlt i föregångarens spår.

Crozes-Hermitage Domaine Habrard. Domaine Habrard äger cirka 15 hektar vinodlingar. Två områden ligger i Crozes-Hermitage, ett i Hermitage och ett i Saint-Joseph. Alla ligger i norra Rhône.

. Crozes-Hermitage Domaine Habrard 2018 (2861), 209 kr. EKO.

Fyllig smak av mörk frukt, söta bär, kryddor som lagerblad, peppar, addera lite lakrits, fat, tobak och örter. Nyanserad och intressant. Eftersmaken är lång.
Betyg: 4+

Motivering
Smakrik, mustig och ung. Här är vinet som ni dekanterar (häller över i en karaff och sedan tillbaka i flaskan) för att luft ska hjälpa till att lyfta fram än mer smak. Går att lagra.

Nyårsvins-potential - gärna till vilt

Karins recept - älginnanlår.
Elkes - älgfärsbiffar.
Viltgryta för alla som vill förbereda middagen.

Mer om Domaine Habrard

Här följer ett urklipp från den djupare text som är publicerad på Vinbanken 2014. Domaine Harbard är föregångare och det har sitt pris. Det är en stor investering. Ett exempel är att vi måste rensa bort allt gräs eftersom det är lika med fukt, vilket ökar riskerna för odium och mögel. Bara för att kunna hålla gräset borta behöver jag en extra person och det är en stor kostnad för oss. Jag är lite besviken på att inte fler producenter runt om oss producerar ekologiskt eftersom det är fullt möjligt och dessutom bättre för alla och för världen, säger Laurent med eftertryck

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.