Laddar annons
Dagens Vintips - 23 okt. 2018 - Domaine du Pesquier 2016
23 Oct, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Dagens Vintips - 23 okt. 2018 - Domaine du Pesquier 2016

DAGENS VINTIPS. Röda vinet Domaine du Pesquier har precis bytt årgång till 2016. Ursprunget Gigondas rycker fram och blir allt tydligare en utmanare till Château-neuf-du-Pape.

Vinerna från franska rhônedalen, både vita och röda, har sin bästa tid under hösten när maten vi lagar smakar mycket, generöst och många gånger sött av härliga rotfrukter. Vinerna har i sitt DNA och helt enkelt den perfekta texturen och sammansättningen för att möta höstens smakrika kök av viltkött och rotsaker. Ett sådant vin är röda Gigondas från producentent Domaine du Pesquier. Senaste årgången visar upp ett vin med snygg grundstruktur och bra potential för att lagras.

Domaine du Pesquier 2016 (2836), Gigondas Frankrike, 169 kr

Druvor: 75% grenache , 20% syrah och 5% mourvedre.
Fylligt, mörkfruktig och kryddig nyanserad smak. Inslag av björnbär, skogshallon, lagerblad, vitpeppar, viol och fat.
Betyg: 4+

LÄS MER OM ÅRGÅNG 2016 I RHÔNE
samt tidigare recenserad i Dagens Vintips, Domaine du Pesquier 2015, 1 september 2018.

Dagens Vintips med Vinbanken

Ett nytt vintips med matförslag, varje dag - 365 dagar om året! - #dagensvintips.

Med ambition att sätta de godaste kombinationerna eller att sätta vinet i "rätt" situation och tillfälle. Vinbanken gillar vin och mat i kombination!

Någon gång kan vi komma att göra en avstickare från vin och nämna öl, äppelmust eller annan dryck som vi gillar och vill berätta mer om.

Viner på förslag har vi valt fritt, företrädesvis (men inte bara) ur annonsörers portföljer som går att köpa via Systembolaget.