Laddar annons
Dagens Vintips - Champagne Palmer & Co 2008, magnumflaska
2 Sep, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Dagens Vintips - Champagne Palmer & Co 2008, magnumflaska

CHAMPAGNE. Dagens Vintips med Vinbanken puffar för Champagne Palmer & Co som är ett bra champagne-köp i magnumflaska, dessutom i den hyllade årgången 2008.

Champagnehusen och odlarna har minst sagt haft en historisk och gyllene guldålder årtiondet 00 till 10. Som vinälskare finns således många möjligheter att göra "goda köp" då dessa årgångar finns i butikerna just nu.

På bilden visas flaskan med årgång 2005 - Dagens Vintips rekommenderar 2008. Välj den årgången först.

De flesta viner, vita eller röda, stilla och mousserande utvecklas och mognar som bäst i magnumflaska. Anledningen kopplas till volymen som anses vara helt perfekt för den fortsatt, goda smakutvecklingen. Champagne Palmer & Co tillhör bland de mest prisvärda på bolaget och är för sin smak, ett bra köp. Spara några år och du har ett än större vin i ditt glas! Spännande och intressant.

Palmer & Co Vintage Brut 2008 (7867)

Champagne Frankrike, 889 kr för 1,5 Liter (magnumflaska)
Druvor: pinot noir, chardonnay, pinot meunier

Torr, medelfyllig, friskt fruktig smak av mogna äpplen och päron, inslag av mogen citrus, grape och vit persika, mineral med lätt rostad smak. Nyanserad.
Betyg: 4+

Passar till

Spara gärna denna champagne en handfull år för att sedan njuta av en än större och djupare smak.

Servera gärna till torskrygg med beurre blanc grillad röding med kantareller eller till örtmarinerad fläskfilé.

LÄS MER
Palmer & Co versus Moet & Chandon:
 Anders Röttorp

Dagens Vintips

Ett nytt vintips med matförslag, varje dag - 365 dagar om året! - #dagensvintips.

Med ambition att sätta de godaste kombinationerna eller att sätta vinet i "rätt" situation och tillfälle. Vinbanken gillar vin och mat i kombination!

Någon gång kan vi komma att göra en avstickare från vin och nämna öl, äppelmust eller annan dryck som vi gillar och vill berätta mer om.

Viner på förslag har vi valt fritt, företrädesvis ur annonsörers portföljer uteslutande bland dem som går att köpa via Systembolaget.