Laddar annons
Dagens Vintips - Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2015
29 Aug, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Dagens Vintips - Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2015

RÖTT VIN. Pinot noirdruvan står bakom några av världens mest eleganta röda viner. Dagens Vintips är att beteckna som en klassiker, i enklare tappning men med ursprungsstilen exakt på rätt plats, Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2015.

Beroende på ursprung får vinerna lite annan karaktär. Klassisk stil i kan man säg mer budgetklass har vi i
Missa inte Dagens Vintips miniserie om pinot noir. I förrgår tipsade vi om pinot noir som i Bourgogne men från ett helt annat ursprung, i går föreslog vi en svalare pinot noir från Nya Zeeland. Du kan gå tillbaka bland filmerna i länken längre ned i inlägget.

Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2015 (5283)
Louis Jadot, Bourgogne Frankrike, 149 kr

Druvor: Pinot noir
Betyg: 4

Passar till
Kallskuret. Till ost, eller fläskkött som kyckling men också till vit fisk som grillats eller stekts och serveras med rödvinsås, smakbryggor av svamp eller lök.

RECEPT

https://vinbanken.se/2015/10/26/simonsig-cape-blend-till-kycklinggryta-mandagsmatchen/

Relaterade inlägg

DIREKT TILL DAGENS VINTIPS

Dagens Vintips med Vinbanken

En film varje dag, 365 dagar om året som inspiration när du söker vin och matidéer för goda kombinationer. Vinerna presenteras med förslag på mat som passar till eller som ett tips för en serveringssituation, hela vägen från mingel till mys och filmkväll.

Vinbanken lyfter fram viner ur hela sortimentet, ordinarie eller i beställningen (BS). Vi kan också tipsa om nya viner från de exklusiva lanseringarna eller om drycker vi inte provat på länge.

Med Dagens Vintips blir Vinbankens recensioner tillgängliga på ett enkelt sätt, 365 dagar om året.