Laddar annons
Domaine Pattes Loup i Chablis för vin som är extra
13 Aug, 2019
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Domaine Pattes Loup i Chablis för vin som är extra

Thomas Pico driver och äger Domaine Pattes Loup sedan 2004. Egendomen som brukar över 20 hektar med ekologisk certifiering (från 2009), ligger i byn Courgis, i Chablis. Vinerna är något alldeles extra!

Thomas Pico har en självklar stjärnglans runt sin person. Kanske är det den lediga stilen. Det skulle också kunna vara engagemanget och för vad han åstadkommer på vinfälten, i källaren och vinerna han får till.

Vinerna vi provar är också utöver de vanliga - svinbra, helt enkelt.

cellar-kallare-domaine-pattes-loup-chablis-vinbanken

I källaren pågår experiment och tester med att lagra vin på olika fat, cementtank eller i ståltank. Det finns amforas lite här och där,  som inte fungerar speciellt bra, säger Thomas och för vad han vill åstadkomma.

Domaine Pattes Loup

Pico har vuxit upp i Courgis och lärde sig hantverket från pappan och farfar, den teoretiska utbildningen fick han på högskolan för viticultur. När Thomas Pico tog examen fick han överta familjens 6 hektar stora egendom Bois d'Yver.

domaine-pattes-loup-chablis-thomas-pico-vinbanken

Thomas Pico arbetar nogrannt, ingen uppgift eller syssla är för liten. Allt har betydelse. De första vinerna buteljerades 2006 och från 2009 är Domainen ECOCERT certifierad.

Se gärna fler filmer från Vinbankens resa till Chablis, juni 2019, på YouTube!