Laddar annons
22 Mar, 2011
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Lakrits är smak på gång

Det är dags att vässa kunskapen för alla i branschen då våra gäster nu frågar mer om, precis som att de vill ha - lakrits! Och hur oändliga är inte kombinationsmöjligheterna för lakrits på egen hand, med choklad (ja, faktiskt!) och till vin. Sommelierkollega och entreprenör Martin Jörgenssen har startat tillverkning av lakrits och har i  dagarna fått klart att han får leverera till härliga butiken, Choklad och Lakrits i Stockholm.

Vinbanken ställde frågan till Martin om varför han fallit för lakrits?
- jag tycker att lakrits är en spännande produkt där ursprunget, precis som kakao och vindruvor, har betydelse för slutresultatet. Därför tillverkar vi nu Sveriges första premium lakrits som dessutom är gjord på ekologiska råvaror som att den är gluten fri.

Besök Martins sida på Facebook, namnet är självfallet - Lakritsfabriken. Här kan man följa egenföretagaren och visionärens arbete i att få fram gooooood lakrits. Kul, kul tycker jag och lycka till med ditt projekt Martin.  För övrigt får jag nästintill dagligen en fråga om lakrits. Och om lakrits med choklad och vin går att kombinera och hur bra de egentligen passar tillsammans.