Laddar annons
28 Jun, 2011
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Lantmännens alkylatbensin på tre nya marinor i sommar

Då vi gillar alla initiativ för en renare miljö med sikte på en bättre värld kan jag inte låta bli att förmedla, från Lantmännen senaste nytt. Ägarna till marinan i Grebbestad, Björholmen på Tjörn och Båtfjordens Hamn i Bua har alla tagit beslutet att från och med i sommar erbjuda sina kunder Aspen alkylatbensin på pump. Ett alternativ som är bättre för människa, maskin och miljö.

Med start i juni kan båtägare i Grebbestad, som ligger i Tanums kommun, halländska Bua och på Björholmen mitt i naturreservatet på Tjörn välja Aspen alkylatbensin till sin båt.

– Jag är glad att vi har fått till ett bra samarbete. För mig är det oerhört viktigt att vi alla gör vad vi kan för att minska den negativa påverkan på vår miljö. Att nu kunna erbjuda mina kunder ett alternativ som är bättre för människan, maskin och miljö känns riktigt bra, säger Hans Bergström, delägare till marinan i Grebbestad.

– Vi har sedan tidigare sex alkylatbensinpumpar på marinor i Bohuslän, men vi är givetvis riktigt glada att vi nu även finns representerade på marinorna i de populära semesterorterna Grebbestad och Tjörn. Vad gäller tankanläggningen i Båtfjordens hamn i Bua är det lite extra spännande då detta är den första sjömacken i Halland som erbjuder Aspen alkylatbensin till sina kunder, säger Jens Söderberg, marinansvarig på Lantmännen Aspen.

– Bua-anläggningens målgrupp är samtliga hallänningar som bor och verkar kustnära och de som nyttjar fritidsbåtsanläggningarna. Vår satsning ser vi som ett stort genombrott eftersom alternativet alkylatbensin fram tills nu helt saknats vid marinorna i länet. I kombination med övriga miljösatsningar som till exempel sugtömning, landtoaletter, spolplatta utmärker sig Bua lite extra i regionen, säger Lennart Benson, Region Halland.

Fakta/Lantmännen
Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Exempel på Lantmännens varumärken är Axa, Kungsörnen, Kronfågel, GoGreen, Hatting och Gooh. Lantmännen ägs av drygt 36 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan och vi tar ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på: www.lantmannen.com och www.lantmannen.se