"Jag förverkligar en dröm att skapa viner i min egen smak, i ett mycket litet urval, av det allra bästa från Rhône appellationer jag brinner för” säger Nicolas Jaboulet om sitt nya livsprojekt.
Maison Nicolas Perrin har siktat in sin produktion på kvalitetsviner från Rhônedalens norra del och de första vinerna har redan rönt stor uppskattning i internationell press. I julinumret 2010 av Wine Spectator fick Maison Nicolas Perrins viner följande poäng;
- 2007 Maison Nicolas Perrin St-Joseph 90 poäng - Härlig mix av blåbär, röda vinbär och rökta charkuterier
- 2006 Maison Nicolas Perrin Ermitage Rouge 92 poäng - Maffig, kraftfull i områdestypisk stil med tydliga animaliska toner samt inslag av krossad vitpeppar
- 2007 Maison Nicolas Perrin Côte-Rôtie 92 poäng - Tät, med djupt fruktigt inslag av svarta vinbär och mörka körsbär
- 2008 Maison Nicolas Perrin Hermitage Blanc 91 poäng - Insmickrande smak med klara toner av melon och päron i fin harmoni
Vinerna finns hos Hjo Grosshandel. Nicolas Jaboulet grundade 2009 Maison Nicolas Perrin i samarbete med den välrenommerade vinfamiljen Perrin.
”Nicolas viner är personliga och ligger helt rätt i tiden. Både smak och design speglar Hjo Grosshandels kvalitetsprofil” säger VD Helen Rydén.