Laddar annons
Nya röda viner 6 juli - recension och betyg
5 Jul, 2021
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Nya röda viner 6 juli - recension och betyg

Lanseringen av nya röda viner 6 juli bjuder på några fynd och flera prisvärda viner. Få dyrgripar men högt medelvärde sammanfattar den första nyhetslanseringen i juli.

Nya röda viner 6 juli. Nyhetsvinerna i släppet är välkommna när sommarkällaren ska fyllas på.

Min intresselista toppas av påhittiga och duktiga G.D. Vajra i form av en Langhe Nebbiolo med fruktig stil. Det är ett vin av hög kvalitet. Eller Cambrico Solo 575 Uvas som är ett vin från Sierra de Salamanca i västra Spanien nära gränsen mot Portugal, levererar både kraft och kvalitet.

Snabbval

Som alltid ger högpresterande Marchesi Mazzei valuta för pengarna genom Doppiozeta från Sicilien. Information om fyndvinet jag ännu inte nämnt hittar ni tillsammans med flera andra riktigt bra viner i tabellen och i texten som följer ...

Nya röda viner 6 juli - Italien och Spanien

1) Claré J.C. Langhe Nebbiolo G.D. Vajra 2020 (95027), 154 kr

Ungt, friskt och sprakande av viol och kryddiga körsbärstoner och blommor som följs av jordgubbar, vildhallon och provencalska kryddor. Lätt till medelfylligt lång, energirik smak som blommar ut i eukalyptus och fina körbärssyror. Servera svalt till hamburgare eller vegoburgare med grönsaker från grillen.

2) Marchesi Mazzei Doppiozeta 2017 (92492), 249 kr

Ungt och friskt med mörka körsbär, tranbär, granatäpplen, jordgubbar, mineraler, kryddor, bra balans och bra längd med energi, lite sälta och fat. Doppiozeta görs på druvan nero d´avola på familjen Mazzeis egendom i Noto på södra Sicilien.

3) Cambrico Solo 575 Uvas 2018 (93688), EKO, 209 kr

Djup kryddig doft med mörka körsbär, vildhallon, plommon, örter och fat. Fylligt mogen smak med kaffe, choklad och tallskog, bra längd med balans, intensitet och energi. Ett välgjort vin från Sierra de Salamanca. Gjort på druvorna tempranillo, garnacha och rufete som även används i portvinproduktionen men då känt under namnet Pinheira.

Nya röda viner 6 juli, USA och Argentina

4) Stolpman Vineyards Estate Grown Syrah 2018 (91304), Ballard Canyon, 198 kr

Solmogen varm frukt med viol, björnbär, choklad, tjära, lakrits, kryddor, körsbär, kaffe och charkuterier som följs upp av mörka körsbärssyror och fat i eftersmaken.

5) Quimera Achaval-Ferrer 2009 (95020), Mendoza, 399 kr

Mogen doft med mörka körsbär, viol, kryddor, jordgubbar, kraft och djup. Eftersmaken levererar silkigt len, lätt syrlig frukt med skog, ceder, tallkottar och lite lingonsyrlig eftersmak. Inte utan spänst men sannolikt bättre för 5-6 år sedan. Finns även på magnumflaska för 989 kr.

6) Flechas de los Andes Gran Malbec 2015 (95820), Mendoza, Cuvelier Los Andes, 189 kr

Stor och solmoget varm malbec med svarta vinbär, viol, mörka körsbär, kryddor, choklad, kaffe och en lång, fyllig eftersmak med mineral och fin syra.

Nya röda viner 6 juli, Chile och Sydafrika

7) Salvaje 2020 (91240), EKO, 129 kr

Stor fruktig doft med viol, björnbär, blåbär, blommor, mentol, kryddor och fat. Medelfyllig eftersmak med koncentration, bra balans och bra längd. Det är det första vinet helt utan tillsatser av sulfit som Viñedos Emiliana i Casablanca Valley producerar. Druvblandningen utgörs av 96 % syrah och resterande del roussanne och kvaliteten är imponerande. Hatten av!

8) Boya Pinot Noir 2019 (92124), 150 kr

Stor, solmoget varm doft med jordgubbar, mörka körsbär, choklad, hallon, jordgubbar, kryddor, te, varma örter och choklad. Medelfylligt med bra balans, bra syra och längd. En riktigt välkomponerad pinot noir från Vioña Garcés i Valle de Leyda.

9) Ramnasgras Cinsault Badenhorst Family Wines 2019 (90047), Swartland, 259 kr

Varmt mogen frukt med jordgubbar, hallon, tranbär, vinbärsblad, rosor, nejlika och kryddor. Medelfyllig eftersmak med balans mineraler och bra längd.
[artikel id="95216" titel="Recension nya vit, mousserande, orange och roséviner 6 juli"]

TABELL

[drinklist id="95227"]

Recension tillfälligt sortiment, tidigare lanseringar