Laddar annons
Ornellaia Vendemmia d'Artista 2016 välgörenhetsauktion
25 Aug, 2019
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Ornellaia Vendemmia d'Artista 2016 välgörenhetsauktion

I mer än 10 år har Ornellaia, en av vinvärldens kommande drakar,  donerat 100 flaskor Ornellaia Vendemmia d'Artista, tappade i Jeroboams (3 liter) till internationella museistiftelser.

Under åren har Ornellaias välgörenhetsauktion rönt stor intresse hos samlare och vinkännare över hela världen. Vilket bidragit till att producenten kunnat donera över över 2 miljoner USD till utvalda välgörenhetsprojekt.

Under de kommande tre åren går alla intäkter till Solomon R. Guggenheim Foundation. Satsningen går till ett unikt projekt som heter "Minds Eye". Programmet ska fungera som stöd för blinda eller personer med begränsad synförmåga att utveckla övriga sinnen med hjälp och inspiration från konstvärlden.

Ornellaia menar att när man njuter av storslagna viner tas alla sinnen i anspråk och att vi alltid kan träna upp oss till djupare insikt. För Ornellaia är det självklart att stödja ett program som "Minds Eye".

shirin-neshat-ornellaia-vendemmiad'artista2016-vinbanken

Om konstnären:
Shirin Neshat är en iransk konstnär som är bosatt och verksam i New York. Hon är mest känd för videokonst och fotografi. BILD: TheGentlewoman

Auktionshuset Sothebys bidrar till projektet med expertis samt logistik. Auktionen startar den 29 augusti och stänger den 13 september 2019, kl 08.00 GMT.

Övriga viner i auktionen är Imperials (6 liter) och Salmanazar (9 liter). Alla Jeroboams (3 liter) har som övriga viner, unika etiketter designade av den amerikanska konstnären Shirin Neshat. Ornellaia Vendemmia d'Artista 2016.

Vill du bidra till "Minds Eye", gå med i auktionen här: sothebys.com/ornellaia