Laddar annons
Recension vita & mousserande viner | Lansering 5e november
3 Nov, 2021
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Recension vita & mousserande viner | Lansering 5e november

Orange vin från norra Italiens Dolomiterna, engelsk utmanare till champagne och en vit Beaujolais Villages. Få viner, spännande upptäckter.

Tillfälliga viner vita & mousserande 5 november. Nyhetslanseringarna är nu tillbaka på fredagar. Ett härligt rieslingskimmer bjuder Heyman-Löwenstein på och detta kryddas lite extra av ett vintips från beställningssortimentet. För att hitta dit måste ni läsa texten men kolla även tabellen. Nyheterna är få men prisvärdheten är 'god'.

Snabbval

Tillfälliga viner vita & mousserande 5 nov

Mousserande från England

1) Hambledon Première Cuvée Brut (90345), 599 Kr

Varmt mogen med vinteräpplen, persika, päron, aprikos, mandarin, champinjoner, mineral, fina syror, balans och struktur. Hambledons viner är alltid pålitliga och håller en jämn och hög kvalitet som klarar av att utmana champagner. Just denna tappning har en liten överton av aprikosskal i eftersmaken som gör att den inte når hela vägen men det är fortfarande ett bra vin.

Vita viner från Frankrike

2) Beaujolais-Villages Blanc Marguerite 2019 (95684), 199 kr

Ung, frisk och krispigt stram frukt med äpplen, mariekex, mineral, syra och sälta. Trevlig och välgjord Beaujolais Blanc som möjligen kunde ha bjudit på lite mer karaktär. Ett vin från Château Thivin och Pax Mahle Wines gjort på 100% chardonnay.

Nyhetslansering röda viner 5 november från Tyskland

3) Heymann-Löwenstein Kirchberg 2019 (93352), Mosel 259 kr

Underbart mogen frukt med eleganta toner av äpplen, citrus, persika, gula plommon, kalk, krita våta stenar, extrakt, krispiga syror och en underbar balans!

4) Wongraven Morgenstern Riesling 2020 (53116), Pfalz, 159 kr

Ung, pigg och friskt riesling med mogen frukt, äpplen, citrus, vita blommor, vita persikor, krispiga mineraler, underbart stram ryggrad och klingande rena syror. Det här är inte en del av nyhetslanseringen 5 november utan ett vin ni hittar i beställningssortimentet men det var en sparsam lansering denna vecka varför ett ”extranummer” är på sin plats. För vänner av rakryggad, syrastinn Tysk riesling är detta ett måste. Norske black Metal-gurun Sigurd Wongraven ligger bakom arbetet med detta vin. Och nej det här är inte ytterligare ett ”kändisvin”. Sigurd är drivande i arbetet från vingård till flaska Extrem fokus på detaljer och detaljkunskap resulterar i en imponerande skara viner som än så länge enbart finns i beställningssortimetet. Med god marginal en blinkande fyndlampa till detta.

Italien

5) Grawü GT.O. 2019 (90038), Vigneti delle Dolomiti EKO, 379 kr

Friskt och aromatiskt med apelsin, hjortron, mandarin, grapefrukt, äpplen och mineraler och lite paranöt i eftersmaken. Ett orange vin gjort på gewurztraminer som sänder tydliga signaler av precision och gediget hantverk.

TABELL - 5 nov. tillfälliga viner vita & mouss.

[drinklist id="96874"]

» DIREKT TILL RECENSIONEN -  tillfälliga röda viner 5 nov.

Recension tillfälligt sortiment, tidigare lanseringar