Laddar annons
Röda viner i tillfälligt sortiment - 10 maj
7 May, 2024
Uppdaterad:
7 May, 2024

Röda viner i tillfälligt sortiment - 10 maj

Lanseringen av rött vin i det tillfälliga sortimentet den 10 maj är en liten lansering men här finns ett par riktiga pärlor.

På grund av problem kopplat till en hackerattack mot en av Systembolagets logistikleverantörer blir lanseringen i tillfälligt sortiment den 10 maj betydligt mindre än planerat. Istället för drygt trettio produkter blir det runt femton artiklar som kommer ut på hyllorna. Trots detta finns det ändå ett par bra röda viner som verkligen är värda uppmärksamhet: Först på listan hamnar Cristom Mt Jefferson Pinot från Oregon, därefter ett rustikt Cahorsvin från la Reyne L'Excellence och till sist en Langhe Nebbiolo från Elio Sandri.   

De senaste veckorna har en av Systembolagets leverantörer drabbats av en hackerattack som gör att leveranser till butikerna inte kommer ut som de ska. Problemen gäller ett stort antal artiklar i de befintliga sortimenten men även nylanseringar i det tillfälliga sortimentet och beställningar av ordervaror. På grund av detta har lanseringen i det tillfälliga sortimentet den 10 maj krympt rejält. Vinbanken har talat med Systembolagets presstjänst som meddelar att leveranserna har börjat komma igång men att det tar tid att fylla upp butikerna. I nuläget räknar man med att vinerna som inte blir lanserade nu på fredag istället kommer att lanseras den 30 maj.

Röda viner i tillfälligt sortiment - 10 maj