Laddar annons
Rosé, vitt och bubbel i tillfälligt sortiment - 10 maj
6 May, 2024
Uppdaterad:
7 May, 2024

Rosé, vitt och bubbel i tillfälligt sortiment - 10 maj

Lanseringen av mousserande, rosé och vitt vin i det tillfälliga sortimentet den 10 maj är en liten lansering men med några pärlor.

På grund av problem kopplat till en hackerattack mot en av Systembolagets logistikleverantörer blir lanseringen i tillfälligt sortiment den 10 maj betydligt mindre än planerat. Istället för drygt trettio produkter blir det runt femton artiklar som kommer ut på hyllorna. Trots detta finns det ändå några pärlor bland de mousserande vinerna som är värda uppmärksamhet. 

De senaste veckorna har en av Systembolagets leverantörer drabbats av en hackerattack som gör att leveranser till butik inte kommer ut som de ska. Problemen gäller ett stort antal artiklar i de befintliga sortimenten men även nylanseringar i det tillfälliga sortimentet och beställningar av ordervaror. På grund av detta har lanseringen i det tillfälliga sortimentet den 10 maj krympt rejält. Vinbanken har talat med Systembolagets presstjänst som meddelar att leveranserna har börjat komma igång men att det tar tid att fylla upp butikerna. I nuläget räknar man med att vinerna som inte blir lanserade nu på fredag istället kommer att lanseras den 30 maj.

Rosé, vitt och bubbel i tillfälligt sortiment - 10 maj