Laddar annons
19 Jun, 2018

Röttorps Bästa Vin | Sött superfynd

Veckans nya viner på RBV är en fyndig siciliansk Syrah, ett sött superfynd, rosébubbel med klass, lyxig klassisk Chablis och en seriös röd premiumbox.

Nya viner v25 2018 på Röttorps Bästa Vin

Fyndig siciliansk Syrah

Inycon Shiraz, 2016 för 79 kronor. Ganska rik och rödfruktigt klingade Syrah med bra slut i särskilt bra ny årgång. Ingen rökighet eller andra märkvärdigheter, men billigt bra rikare vin i allmän stil. Får fyndstämpel av mig i denna årgång.

Sött superfynd

Brochet Quarts de Chaume 37cl för 129 kronor. Ett fantastiskt delikat sött och friskt vin med nyanserade fina långa toner och fräschör från berömt pyttelitet distrikt i Loire. Vinerna från Quarts de Chaume är normalt mycket dyra och lite krävande. Här är det rena kraschpriset och lättillgängligt. Ett superfynd från ”Gäddan” (Brochet) i Loire, som tidigare har försett oss med utmärkta torra sauvignon blanc viner och mycket annat. Här har han lyckats få till en osannolikt bra kombination av kvalitet, namn och pris.

Rosébubbel med klass

El Miracle Cava Brut Rosé, 2015 för 99 kronor. Alldeles utmärkt mousserande Rosé Cava, med litet fint slutgrepp och tuch av beska som gör det utmärkt även till mat och stiligt i eftersmaken. Just nu bästa rosébubblet under hundringen och mycket bättre än alla stilla roséviner i samma prisläge.

Lyxig klassisk Chablis

Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre, J M Brocard, 2016 för 279 kronor. Rik och klassisk 1er Cru med rik mineralitet i synnerligen välgjord stil. Priset på både bättre och mindre bra chablis har gått upp mycket p.g.a. av flera små skördar och bristande tillgång. Det har flyttat upp denna topp 1er Cru i min lyxklass, dvs för vita torra viner över 250 kronor.

Seriös röd premiumbox

Ramos Reserva, 2015 för 249 kronor. Utmärkt seriös premiumbox med bra struktur och längd. Passar till allt och alla, när man skall ha ett bra rött vardagsvin.

Liknande artiklar

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons