Laddar annons
Superexklusiv whisky får uppföljare – endast 54 flaskor till Sverige
22 Mar, 2024
Uppdaterad:
24 Mar, 2024

Superexklusiv whisky får uppföljare – endast 54 flaskor till Sverige

Den 24 april kommer det exklusiva och anrika whiskyhuset The Dalmore lansera en uppföljare till The Dalmore Luminary No 1. Totalt kommer 54 buteljer lanseras i Sverige och den unika whiskyn beskrivs som ett samlarobjekt. 

The Dalmore är ett av de mest anrika och prestigefulla whiskyhusen i världen. Deras unika och exklusiva whiskysortiment brukar säljas för flera tusen kronor. Bland annat har de i dag ett flertal produkter i Systembolagets beställningssortiment som kostar en bra bit över 100 000 kronor, vilket visar exklusiviteten och lyxen som The Dalmore ofta förknippas med. 

Lanseras i två delar - förväntas säljas för sexsiffrigt belopp

I slutet av 2022 presenterade det skotska whiskyhuset ett unikt samarbete med Skottlands designmuseum V&A Dundee och arkitekten Kengo Kuma. Samarbetet bestod av en superexklusiv whisky som lanserades i en väldigt begränsad upplaga. Den gången döptes whiskyn till The Dalmore Luminary No 1. Nu har det blivit dags för uppföljaren. På fredagen presenterade nämligen Dalmore att man lanserar The Dalmore Luminary No 2. Först den 24 april kommer whiskyn släppas till försäljning och Sverige kommer få totalt 54 buteljer. 

The Dalmore
Den första delen av lanseringen kommer i en glasskulptur och har endast gjorts i två exemplar.

Även om den här lanseringen går i samma spår som sin föregångare från 2022 så har man nu bytt designer och arkitekt bakom den superexklusiva whiskyn som består av två delar. Den första delen av whiskyn är designad av Melodie Leung och har skapats i endast två exemplar, och beskrivs som en majestätisk vacker och bärnstensfärgad glasskulptur. Skulpturen kommer med en tillhörande karaff och kommer innehålla The Rare Highland Single Malt Whisky och är framtagen för att matcha den unika glasskulpturen. Den här delen med den exklusiva karaffen och glasskulpturen kommer gå under klubban på auktionshuset Sotherbys där det förväntas inbringa ett sexsiffrigt belopp.

Det är den andra delen i The Dalmore Luminary No 2 som kommer till Sverige i slutet av april. Den delen går under namnet The Collectible och beskrivs som ett samlarobjekt. The Collectible lanseras i en trälåda som också är designad av Melodie Leung och som ska återspegla estetiken i The Rare. Den här delen av lanseringen är likt den första delen gjord av The Dalmores Master whisky maker Gregg Glass och deras Master Distiller Richard Paterson OBE, som tagit fram det exklusiva innehållet. 

Artikelnummer: 8566601

Ålder på whiskyn: 16 år och är lagrad i bourbonfat.

Doft: Manukahonung, crème brûlée, antikt läder, delikata tropiska toner av granatäpple, guava och körsbärsblomma.

Smak: Mogna fikon, sevilla-apelsiner, skogsbär, passionsfrukt, lätt rostat kaffe från Colombia, fermenterade svarta limefrukter och brioche.

Avslut: Färskrostade kastanjer, söta träkryddor, mörk kakao och hapus-mango med en delikat antydan av örtig trädrök.

Pris: 3 269 kronor och kommer finnas tillgänglig på Systembolaget.

Totalt kommer 20 000 exklsuiva lådor av The Collectible lanseras världen över.