Laddar annons
Sveriges billigaste öl 2024 – ölen som kostar under 10 kronor
24 Mar, 2024

Sveriges billigaste öl 2024 – ölen som kostar under 10 kronor

Våren 2023 fanns det drygt nio öl på Systembolaget som kostade under tio kronor. Nu är antalet nere på endast fem öl. Det finns dock en helt ny öl på hyllan som kostar under tio kronor.

Att vi haft en del prisjusteringar på Systembolaget är ingen överdrift. När vi på Vinbanken skrev om monopolets billigaste öl våren 2023 så fanns det drygt nio öl som kostade under tio kronor. Nu är antalet nere på fem öl. Antalet billiga öl blir med andra ord bara färre och färre. Det finns dock en nyhet på hyllan från 1 mars som kostar under tio kronor. Här är Sveriges billigaste öl 2024 på Systembolaget, där vi listat de fem ölen som fortsatt kostar under 10 kronor. På listan hittar vi bland annat några folkkära trotjänare som funnits med ett bra tag. 

Det som är anmärkningsvärt är att alla öl som fortsatt kostar under 10 kronor på Systembolaget kostar exakt 9:90 kronor exklusive pant. Det är med andra ord en tidsfråga innan all öl på hyllan kommer kosta över tio kronor. Men vilka är då Sveriges billigaste öl 2024? Notera att alla priser nedan är exklusive pant. 

  • The Bear – 9,90 kronor
  • Ey´Bro – 9,90 kronor
  • Dansk Fadöl – 9,90 kronor
  • Pripps Blå – 9,90 kronor
  • Three Hearts – 9,90 kronor

Sveriges billigaste öl 2024 – ölen som kostar under 10 kronor

Slutsats

Ölen blir bara dyrare och dyrare på Systembolaget, det är inget som någon kan förneka. Detsamma gäller för vinerna på hyllan. Flera ölmärken som tidigare kostat under tio kronor har nu klivit upp över den magiska gränsen. Samtidigt så är det intressant att en jätte som Åbro lanserar en helt ny öl, The Bear, nu den 1 mars och som kostar blygsamma 9,90 kronor med vilket man direkt kliver in på listan över landets billigaste öl. 

Samtidigt vet Åbro mycket väl hur man ska göra för att lansera ny öl då man för bara några år sedan gjorde samma sak med Ey´Bro vilket är en av de största succélanseringarna genom tiderna på Systembolaget. Nu återstår det dock att se hur fort prisjusteringarna uppåt kommer ske. Jag tror dock personligen att många producenter kommer dra sig för att kliva över den magiska gränsen då man väldigt gärna vill hålla sig under 10 kronor och fortsatt kunna rida på den vågen. Men förr eller senare kommer all öl på Systembolaget kosta över 10 kronor.