Laddar annons
Tillfälligt sortiment röda viner 1 april - topp 10
30 Mar, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tillfälligt sortiment röda viner 1 april - topp 10

I tillfälligt sortiment på Systembolaget 1 april hittar vi flera spännande röda viner. Vi på Vinbanken har valt ut de tio bästa från lanseringen.

En bra lansering med två plånboksvänliga fyndinslag från Spanien, Veronica Ortegas Quite från Bierzo hamnar högst i veckans prisvärdhetstävling tätt följt av Peninsula Vinos de Cebreros som levererar mycket vin för 116 kronor. Lanseringen i tillfälligt sortiment av röda viner 1 april bjuder på flera andra intressanta viner. Läs texten och se tabellen. Notera att vi i tabellen samlat samtliga viner i lanseringen; röda, vita och mousserande, för att underlätta för dig som läser tabellen och vill kunna jämföra vinerna som lanseras.

[drinklist id="99726"]

Frankrike

Château Chasse-Spleen 2019 (92570), Bordeaux, 349 kr

Ung stiltypisk Bordeaux med mogen mörk frukt med björnbär, svarta vinbär, plommon, kryddor och fat. Välbalanserad ung frukt med blommor, choklad, energi och balans med bra längd och intensitet.

Chiroubles 2020 (93485), Dominique Piron, Beaujolais, 169 kr

Friskt koncentrad doft med blåbärspuré, björnbär, violer och körsbär som ger en bra intensiv fruktighet med energi, fina syror, balans och längd. Passar till en ceasarsallad med stekta kycklingbröst och hyvlad parmesan.

Marcel Lapierre Morgon 2020 (94469), Beaujolais, 259 kr

Ung, frisk doft med blåbär, björnbär, plommon, lagerblad, bra balans, intensitet, mineraler och fina syror.

Italien

AR.PE.PE Il Pettirosso Valtellina Superiore DOCG 2018 (93333), 259 kr

Ett ungt stramt vin med, rosor, örter, vildhallon, slån, snyggt balanserat med kaffe, te, oliver, mineraler, sälta och längd. Servera till svamprisotto.

Spanien

Peninsula Vinos de Cebreros 2020 (95030), Kastilien-León, 119 kr

Ett ungt, friskt och rödbärigt vin med hallon, smultron, blodapelsin och kryddor. Smaken är medelfyllig och frisk med energiladdad frukt med tranbär, körsbärssyror, balans och längd.

Veronica Ortega Quite 2020 (94265), Bierzo, 179 kr

Ett friskt ungt vin med blåbär, björnbär, violer, lagerblad, blyertspenna, körvel och nejlika. Vibrerande energirik smak med lite stalliga aromer, koncentration, längd och friska syror. Ett karaktärsfull och välgjort vin med alla typiska drag för druvan mencia. Det här är Ortegas billigaste vin men bland de viner som släpps nu och kommande veckor är detta det mest prisvärda och också mer imponerande än tidigare årgångar. Vinet är gjort på druvor från gamla stockar. Ett solkart fynd! Servera lite svalt till en svamp- och broccolipaj.

Veronica Ortega Cobrana 2019 (94263), Bierzo, 315 kr

Ett ungt, medelfylligt och rikt vin med mörka körsbär, nypon, choklad, kaffe och lätt rostade fat. Lång, elegant och välbalanserad eftersmak med mineral och en vibrerande energi.

Torres Clos Ancestral 2019 (93301), EKO, Penedès, 149 kr

Ung rödbärig frukt med blommor, hallon, rökiga mineraler, kryddor, bra balans och mycket energi, förpackat i en egen stil.

Contino Gran Reserva 2015 (94335), Rioja, 419 kr

Stor doft med mörka körsbär, kryddor, tobak, läder, choklad och fat. Smakrikt och fylligt med mycket mognad och stiltypiskt traditionellt med oliver, svartpeppar, te och fat. En välgjord Rioja som levererar mycket smak men möjligen med lite för tydliga mognadstoner.

USA

Artemis Cabernet Sauvignon 2018 (92262), Napa Valley, 549 kr

Ungt och kraftigt vin med mörk frukt av björnbär, svarta vinbär, plommon, chokad och fat. Underbart djup och mörk smak med bigarråer, mörk choklad, kaffe, tobak och fat. En fyllig mörkfruktig, välgjord Napa cabernet med allt på plats. Servera till grillat lamm med ugnsrostade grönsaker.

Gran Syrah - bland de bästa argentinska vinerna

Fler nyheter i Systembolagets beställningssortiment

Fler nyheter i tillfälligt sortiment på Systembolaget

Bästa röda boxvinerna 2022

[drinklist id="99726"]