Laddar annons
Tillfälligt sortiment röda viner - 8 april
6 Apr, 2022
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Tillfälligt sortiment röda viner - 8 april

Lanseringen av röda viner i tillfälligt sortiment 8 april är fyndspäckad med flera viner som håller hög klass.

Lanseringen i tillfälligt sortiment av röda viner 8 april förser Systembolagets nyhetshyllor med flera bra viner och inte mindre än fyra fynd. Catena placerar två viner bland fynden. Montessu från Sardinien är ytterligare ett, och sist och dessutom solklart bäst: en underbar Brunello från Castello Romitorio från toppåret 2016. Nu slutar det inte där för den 8 april är det många viner som hamnar precis under fyndgränsen så det finns mer. Missa inte att gå in i tabellen!

[drinklist id="99775"]

Frankrike

Château Gouprie Pomerol 2018 (94474), 349 kr

Ung koncentrerad doft med björnbär, blåbär, plommon, violer, pinjenötter och fat. Bra djup med rund fin smak av svarta vinbär, mörka körsbär, kaffe, choklad, kryddor och eukalyptus. En bra ung Pomerol med mycket kvalitet till ett överkomligt pris. Servera till en marinerad, grillad fläskkarré, ugnsrotad potatis och jordärtskockschips.

Château la Reyne L'Excellence 2020 (95994), Cahors, 199 kr

Ung och frisk Cahors med tät, mörk frukt av violer kaffe, blommor, choklad och lakrits. Stor, rik smak med kraftig och fyllig frukt med svarta oliver, kryddor, syra och längd. Ett välgjort vin som kommer kräver några års vila. Servera till en lammgryta

Domaine Grosbois Chinon Gabare 2020 (91288), EKO, 199 kr

Ungt och friskt vin med härligt mörk och mogen frukt av svarta vinbär, örter, mynta, paprika, blommor, energi, längd och balans. Servera till en örtkryddad köttfärslimpa med ugnsbakade rotsaker.

Gigondas Tradition Le Grand Montmirail 2020 (93082), Domaine Brusset, 209 kr

Ung, fortfarande stram Gigondas med koncentrerad frukt av björnbär, violer, örter och kryddor. Välbalanserad smak med mörk, mogen frukt, kaffe, choklad och lite rökiga mineraler. En härlig Gigondas som kommer att öppna sig mer efter något år i vila.

Italien

Ca’ di Pian La Spinetta 2019 (91176), Barbera d'Asti, 219 kr

Djup mörk frukt med, plommon, bigarråer, björnbär, vildhallon, lagerblad och salvia. Medelfylligt och busigt piggt med mörk choklad, vingummin, rökiga mineraler och fina körsbärssyror. En riktigt bra barbera med förmågan att göra ytterligare ett lyft om den serveras till en vedugnsbakad pizza eller en pasta bolognese.

Montessu Agricola Punica 2018 (95424), Isola dei Nuraghi, 159 kr

Ung, tät doft med mörka bär som björnbär, svarta vinbär, plommon, violer, svarta oliver, honung, kryddor och örter. Härligt koncentrerad frukt med mörk choklad, lagerblad, mörka körsbär och fat. Smakrikt med hög ”lätt att gilla faktor” och når fyndnivå med marginal. Montessu kommer från Sardinien och är en blandning av carignan, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot och syrah. Servera till grillat eller en mustig viltgryta.

Brunello di Montalcino Castello Romitorio 2016 (94360), 399 kr

Djup, komplex doft med en delikatessbutik av aromer och ett klockrent klassiskt brunellobudskap med mörka körsbär, bivax, hasselnötter, engelsk lakrits, underbar balans med eleganta undertoner av läder tjära, rökiga mineraler och underbar längd. 399 kronor gör detta till ett fynd och dessutom veckans bästa vin. Servera till en risotto på karljohansvamp.

Ibbola Romagna Sangiovese Modigliana 2018 (93468), Mutiliana, Romagna 239 kr

Varmt mogen, bärig doft med vildhallon, vinbär, jordgubbar, bra balanserad smak med torra tanniner, plommon, vinbär, längd och balans och körsbärssyror.

Argentina

Paraje Altamira Malbec Bodega Catena Zapata 2019 (95738), Mendoza 149 kr

Ung frisk, tät och aromatiskt varm doft av violer, blommor, engelsk lakrits, vildhallon och choklad. Smaken är rik och koncentrerad med mörka körsbär, nougat, rökiga mineraler och örter. Årgången 2020 i Mendoza var extremt varm vilket uppenbarligen hanterades mästerligt av catenateamet. Vi provade en stor uppsättning av Catenas viner i mars och det är bara att ta av sig hatten för och tacka för vad Catena bjuder oss på. Samtliga viner är mycket prisvärda men Paraje Altamira Malbec vinner nog fyndtävlingen. Det här är väldigt mycket vin för 149 kronor.

Catena Agrelo Cabernet Sauvignon 2019 (94359), Mendoza, 159 kr

Ung frisk och rik doft med violer, svarta vinbär, kryddor, plommon och fat. Lite varmare i frukten än Altamira Malbec men med bra extraktrikedom, balans och längd. Snyggt, välsvarvat och ett fynd men denna gång en dryg hårsmån efter Altamira Malbec.

Tillfälligt sortiment röda viner - 1 april

Tornatore Etna Rosso

Gran Syrah - bland de bästa argentinska vinerna

Fler nyheter i tillfälligt sortiment

[drinklist id="99775"]