Laddar annons
Tillfälligt sortiment mousserande och vita viner - 8 april
6 Apr, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tillfälligt sortiment mousserande och vita viner - 8 april

I lanseringen i tillfälligt sortiment av mousserande och vita viner 8 april får vi bland annat stifta bekantskap med ett mousserande vin från Katalonien, Torelló, som tillhör producenterna som inte vill kalla sig för CAVA utan istället har valt att få sin kvalitetsstämpel av den starkt lysande och kvalitetsfokuserade organisationen Corpinnat.

Bland de stilla vita vinerna står Herr Doktor Hermann återigen ut, denna gång tillsammans med en imponerande välbalanserad chardonnay från Oregon. Men mycket annat smått och gott finns i lanseringen i tillfälligt sortiment av mousserande och vita viner den 8 april, så läs texten och gå in och studera tabellen.

[drinklist id="99775"]

Mousserande viner från Spanien

Torelló Tradicional Brut Nature 2015 (97055), EKO, 188 kr

Stor doft med nötter, mandlar, gula äpplen, gula plommon och melon. Rustik smak med grapefrukt, syra, mineraler och sälta. Ett karaktärsfullt mousserande vin som passar till fiskburgare med pommes och calamares.

Frankrike

Clos Floridène Blanc 2020 (92950), Graves, 229 kr

Ung frisk och lätt aromatisk Graves med fläder, nässlor, krusbär, blommor och väl avvägda eleganta ekfat. Trevlig, lång eftersmak med citrus, sälta mineraler och bra syra. En elegant och välgjord vit Bordeaux som passar till gratinerad hummer.

Terres Dorées Beaujolais Blanc 2020 (92929), 179 kr

Ung frisk Beaujolais Blanc med elegant, ståligt ren frukt av äpplen, persika, grapefrukt, mineraler, sälta och fin syra. Ett välgjort och trevligt vin med bra energi. Servera till panerade stekta gösfiléer med grön sparris och brynt smör.

Tyskland

Weingut Dr. Hermann Erdener Herzlei Riesling Spätlese 2020 (94331), Mosel, 298 kr

Ung, frisk, komplex och härligt ren, varmt mogen frukt av äpplen, vita päron, vita persikor, elegans och hyperdefinerade mineraler som förser vinet med en så ursnygg skärpa att det är svårt att förstå hur en lättviktare på under 8% alkohol kan bli så välsvarvad och komplett. WOW! Servera till trattkantarellfyllda dumplings och snabbkokt broccoli med ostronsås och chilli

USA

Cristom Eola-Amity Hills Chardonnay 2019 (94476), Oregon, 359 kr

Elegant, lättillgänglig och attraktiv doft med gula äpplen, grillade citroner, persika och väl avvägda fat som kompletteras av digestivekex, mineraler, elegans längd och fin balans. En trevlig chardonnay av hög kvalitet som på många sätt utmanar sina kompisar från Kalifornien.

Australien

Some days are diamonds Skin Cont. Amber 2021 (93594), Pernod Ricard, Eden Valley, 149kr

Stor doft med aprikoser, apelsiner, torkad fruktkaka, persika, hjortron, syra balans och viss sälta.

Jacob's Creek Steingarten Riesling Jacob's Creek Wines 2006 (93310), Eden Valley, 299 kr

Aromatiskt och stiltypiskt vin med tydliga mognadstoner av äpplen, mandariner, citrus, grapefrukt, och apelsin. En australisk riesling från 2006 som fortfarande sprattlar även om mognadstonerna finns där. Det här är inte ett vin som ska sparas men det har kvaliteter och med tanke att det gått 16 år sedan skörden ”bärgades” är det här ändå intressant .

Sydafrika

Creation Reserve Chardonnay 2020 (93504), Walker Bay, 189 kr

Ung frisk doft med balanserade toner av gula äpplen, kalk, mineraler, sälta och fina syror. Stor smak med äpplen, ananas, balans, sälta syra och fint integrerade fat.

Österrike

Revolution white maceration 2021 (90431), Bioweingut Johannes Zillinger, 169 kr

Ett ungt friskt skalmacererat vin med äpplen, melon, päron, kiwi och bra energi. Elegant eftersmak med sälta och syra.

Orange viner från Australien

Airlie Bank Gris on Skins Punt Road 2021 (92948), Yarra Valley, 159kr

Ett ungt, piggt, fruktigt och aromatiskt vin med persika jordgubbar, hallonsylt, melon, blodgrape och apelsinskal.

Rosévin från Australien

Jacob's Creek Le Petit Rosé 2021 (90405), Pernod Ricard, Australien, 99 kr

Ung frisk och aromatisk rosé med vinteräpplen, smultron, hallon, granatäpplen och fin torr eftersmak med vattenmelon, och viss sötma.

Topp 10 vita boxviner 2022

Alvarinho - Portugals trendiga vita vin

5 feta rostade chardonnay-viner

Fler nyheter i tillfälligt sortiment

[drinklist id="99775"]