Laddar annons
21 Apr, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Två fyndviner för 59 kronor | Vinköplistan #16

VIN TILL HELGEN. Vinbankens vinköplista är tillbaka med två toppbra vinförslag från 59 kronor. Lördagsvinet eller festvinerna håller också moderata priser, utan avkall på kvalitet. Varsågoda - veckans bästa viner, helt enkelt!

Trevlig helg!

Vinbankens Vinköplista #16

Vitt vin - 100 kr • Palazzo Mio Grillo 2016 (6384)
  NSW, Sicilien Italien, 59 kr

  Druvor: Grillo
  Färgen är ljust gul och doften, fruktig men liten. Vinet är torrt (4 gr socker/L vilket är helt ok), medelfylligt fruktigt av vita päron och en knivsudd, gul tropisk frukt som melon. Ett lätt drag som påminner av bröd, som att vinet jäst på fat?, ger smaken bredd och ytterligare en nyans. Förvånande billigt!
  +

  Passar till

  Skönt, användbart vin för mingel eller vårliga rätter med späda grönsaker till sallader. Karin har samlat förslag på Vegetariska snittar.


Vitt vin - 200 kr • Côtes du Rhône Réserve Blanc 2015 (2813)
  Château Mont-Redon, Côtes du Rhône Frankrike, 110 kr

  Druvor: Roussanne, Viognier
  Frisk doft av bland annat päron och örter och torr, medelfyllig smak. Vinet är tydligt gulfruktig, generös, gulfruktig smak med inslag av örter, en lätt mineralton och touch av citrus. Favoritvin som håller, år ut och in och som är lika användbart som, gott (häpp!).

  +

  Passar till

  Passar utmärkt till rätter av ljust kött, fågel eller fiskrätt som grillats, stekts, panerats eller varför inte en ostbricka. Matigare sallad, som en kycklingsallad är ett säkert tips.


Rött vin - 100 kr • Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2015 (2568)
  Fiuza & Bright, Tejo Portugal, 59 kr

  Druvor: Touriga nacional och cabernet sauvignon.
  Färgen är röd med blå stick. Doften bärig och fruktig. Medelfylligt, fruktigt och rödbärig smak med kärnig touch, inslag av örter, lätta tanniner och bra, fruktsyrlig längd.

  Passar till

  Ett riktigt topp-vardagsvin som passar utmärkt till mat för sin goda fruktsyra. Keep it simple, det är inget fel med "pasta, pizza och paj" genrens mat. Laga som du vill och uppgradera gärna med något extra som äkta mozzarella.


Rött vin - 200 kr  • Allegrini Palazzo della Torre 2013 (74997)
   Allegrini, Veronese Italien, 149 kr

   Druvor: Corvina och rondinella
   Blåviolett, tät färg. Smaken är fyllig, spänstigt fruktig och kärnig av mogna, mörka körsbär. Smaken har inslag av apelsin, tobak, öret och choklad. Lång eftersmak. Lufta vinet innan servering.
   +

   Passar till

   Härligt vin till fest och fina köttbiten. Marilisa Allegrini väljer själv Wallenbergare, det tror vi också på! Ett annat trevligt recept att prova är långkokt lammstek (eller annan köttbit).


Huvudbild: Mont-Redon! Varför inte planera en cykelsemester bland vingårdarna.
Fler vintips: Tidigare vinköplistor

Vinköplistan

Fyra nya vinförslag per vecka. Två vita respektive två röda viner i olika prisklass. Fredagsvinet kostar upp till 100 kr och lördag- eller kalla det helgens festvin håller högre klass och i pris upp till 200 kronor.
Bra viner, goda tips i kombination med mat, för dig när du står rådvill på Systembolaget!

 

----------------