Veckans vin, v. 42. Rött till revbenspjäll
Rött vin med drag i smaken av fruktig kärvhet, smak av fat, örter och svarta vinbär. Här är ett vin som smakar bäst till mat eller till munsbitar av ost.
97720 Cisplatino Premium Tannat Merlot 2006, Uruguay, 79 kr
Maten till: Hittade tjocka revbenspjäll, svenska, hos grossisten för 29 kr/kg som måste betecknas som veckans kap. Enklaste och godaste tillagningen är på låg värme i ugnen och under lång tid. Krydda med olivolja, salt, peppar och färska örter. Hittade både fransk dragon och finfin persilja i trädgårdslandet, vräk på ordentligt så får ni bra smak.
Om vinet: spännande tycker jag och välgjort. Det är ett vardagsvin med reko smak plus att det har druvkarakteristiken av cabernet franc, den gräsigt örtgröna tonen. Att vinlandet Uruguay inte imponerat på mig tidigare beror på den allmänt trista samling viner som hitentills kommit till Sverige. Alla, sorry om jag felbedömer någon nu, har varit grova och enkla, ibland har de t o m smakat ofräscht. Skönt då med exempel på motsatsen.