Laddar annons
26 May, 2011
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Veckans vintips är från Valpolicella, Italien

Veckans tips är senaste årgången av Musella. Det är extra rolig att rekommendera vinet då det genom åren hållit en konstant och stabilt bra nivå. Passar som läckert husvin men lika gärna till fest. Musella kommer från Valpolicella som ligger i region Veneto, Italien.

Musella Valpolicella Superiore 2009 (2393), Italien, 99 kronor
Doften är örtig med inslag av läder och rustika fat. Smaken är medelfyllig av röd frukt, stramsyrligt inslag av körsbär, smak av läder, örter och fat. Mycket vin för pengarna.
Betyg: 4
Provad: 2011-04-20

Läs mer om producenten, här. Vineriet har även en fantastisk "Relais" för den som önskar semestra på lyxigt sätt i vinnära miljö.

Från importören kommer här lite snabbfakta: Azienda Agricola Musella drivs och ägs av Emilio Pasqua tilsammans med dottern Maddalena och vinmakaren Enrico. Musella är vackert beläget i utkanten av distriktet Valpolicella ca 20 min öster om Verona. Totalt omfattar gården 40 hektar varav 30 utgör vingårdar. Av dessa 30 har 10 hektar nyligen planterats om med lokala och internationella druvsorter. Produktionen är inriktad på Valpolicella Superiore och Amarone.

Läs mer om övriga viner från Azienda Agricola Musella på importören, Enjoy Wine and Spirits webbplats.