Laddar annons
Vinbankens Julkalender lucka 11 - Casa Relvas
10 Dec, 2023

Vinbankens Julkalender lucka 11 - Casa Relvas

Bakom lucka nummer 11 hittar vi ett vin från ett av de trendigaste länderna, gjort på en av de trendigaste druvorna just nu. 

Lammköttbullar
Casa Relvas ihop med lammköttbullar.

Vecka ut och vecka in är vi på jakt efter det där vinet som kommer få oss på fall, då kan vi verkligen rekommendera vinet som döljer sig bakom lucka 11, för det är gjort på druvan touriga nacional. 

Mer om Casa Relvas

Vad sägs om Marockanska kryddiga lammköttbullar och labneh? Serveras med örter och granatäpple som fingerfood. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och örtigt rött vin med bra syra som Casa Relvas Touriga Nacional. Receptet kommer från @matlagerskan.

Vinet har en fruktig arom och rik smakprofil, som är perfekt balanserad. Smaken är fyllig och fruktig med tydliga inslag av björnbär och svarta vinbär. Dessutom ger en läcker kryddighet med toner av viol och salvia en extra dimension till smakupplevelsen. Vinets avslut är långt och balanserat, med en härlig fruktighet och fräschör.

Casa Relvas är en familjeproducent. Denna otroligt passionerade familj månar om sin omvärld i allt de gör.  Förutom att göra utmärkta viner så odlar de korkekar, har storkbon i vingårdarna och föder upp en utrotningshotad åsneras. Alentejo som region är varm och solig, den breder ut sig över större delen av Portugals södra halva. Det här är verkligen korkekens land och det pågår projekt att återplantera korkeksskogar i hela regionen. Casa Relvas är drivande i projektet och har vid sidan av sina 350 hektar vinodlingar nära 900 hektar skog med både nya och äldre planteringar korkek, barrträd och eukalyptus. Tack vare skogen reduceras deras carbon footprint rejält vilket de även certifierats för. 

Allting som familjen Relvas gör genomsyras av tanken att de enbart lånar jorden, i vilken de odlar, och vill lämna den vidare till nästa generation i ett ännu bättre skick. Familjen har i generationer levt på landet och de har en lång tradition av att odla.

Casa Relvas, Touriga Nacional
ART NR 2809, 119 kr

Lucka 11 sponsras av Provinum Vinhandel.