Laddar annons
Vinbankens Julkalender lucka 20 - Champagne Bonnet
20 Dec, 2023

Vinbankens Julkalender lucka 20 - Champagne Bonnet

Bakom lucka nummer 20 i vår julkalender hittar vi en champagne från de södra delarna av området som bara blir populärare och populärare. 

Bonnet Julkalender

När man verkligen vill jubla och kvällen toppa, så tar vi fram bubblet bakom lucka 20 som vi nu väljer att poppa. 

Mer info om Champagne Bonnet

Champagne Bonnet

Champagnehuset Alexandre Bonnet är beläget i södra Champagne, nära Bourgogne, i den lilla byn Les Riceys. Här får man tillverka viner under tre AOC:er, eftersom här finns så bra förutsättningar för att odla Pinot Noir-druvan. Vinmakaren, Irvin Charpentier, fokuserar på att uttrycka Pinot Noir-druvans karaktär på ett rent och elegant sätt.

Frisk och prisvärd

Champagnen är generöst fyllig, med krämig mousse och frisk syra. Något som är extra trevligt är när Champagnen finns i olika storlekar, t.ex halvflaska, som gör det mycket lättare att kunna unna sig ett glas Champagne vid fler tillfällen.

Oavsett storlek så hittar man pigga toner av röda höstäpplen varvas med nybakad brioche, vita blommor och citrusfrukt. En rik och lång eftersmak rundas av en klingande syra. Den passar utmärkt till fisk, skaldjur eller att dricka som den är, både till vardags och till helgernas festligheter!

Lucka nummer 20 är sponsrad av Solera.