Laddar annons
Viner för den tunna plånboken
20 Aug, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Viner för den tunna plånboken

Semestern är kanske redan över för många och man sitter där på jobbet och undrar hur sommaren kan gå så fort. Även när man öppnar plånboken så undrar man kanske vad det var som egentligen hände och var alla pengar tog vägen. Därför har vi tagit fram en lista på vin som kostar under 100 kronor men som fortfarande håller hög klass.

Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Tomas Ledins ikoniska sommardänga från 1982 stämmer varje år, åtminstone delen som handlar om att sommaren är kort. Innan man vet ordet av så har sommaren försvunnit och man sitter där i augusti och väntar på att löven ska falla från träden.

Ett annat tecken på att det är augusti och sommaren håller på att tyna bort är att plånboken känns ganska tom efter en välförtjänt semester. Man sitter där och har spenderat en hel del pengar under sommaren och inväntar nästa lön. Man ska dock inte misströsta för det finns prisvärda viner även för den med lite budget. Vi har tagit fram en lista på vin som kostar under 100 kronor men som fortfarande håller en hög klass sett till priset.

Vin för den tunna plånboken - under 100 kronor

Ricossa, Vistamonte Barbera Organic, 2020 (201301) 99:-

Ett prisvärt vin gjort på den trendiga druvan barbera. Allt fler i Sverige får upp ögonen för druvan, vilket man förstår när man inser hur mycket vin man får för pengarna. Barbera har i stort sett alltid hamnat i skuggan av storebror nebbiolo, men de senaste årens uppsving är fullt välförtjänt. I den här flaskan får vi ett vin som inte är allt för komplicerat. Du kommer känna av de tydliga tonerna av bär i form av hallon, blåbär och körsbär. Ett enkelt och ungt vin med väldigt fin frukt och syra.

Inycon, Chardonnay, 2021 (12418) 84:-

En härlig chardonnay med friska och fräscha inslag i form av päron och ananas. Chardonnay är ett säkert kort i alla lägen, och det som framförallt imponerar med druvan är dess enorma bredd. Druvan odlas i stort sett i alla vinländer i världen och producerar allt från enkla bordsviner till komplexa, extremt fina viner av yppersta världsklass. Här får vi en enkel chardonnay från Sicilien med fin frukt och fin syra. Ingen ekfatslagring här inte, istället är det friskheten och fräschören som är i fokus.

Mulderbosch Sparkling, Chenin Blanc, 2020 (7591) 99:-

En av Sydafrikas allra mest kända producenter har här fått fram ett mousserande vin gjort på den populära druvan chenin blanc. Ett fruktigt bubbel där du direkt kommer känna av tydliga toner av äpplen men där kommer även citrusen göra sig påmind. Ett okomplicerat bubbel med fin mousse och snyggt avslut. Ett prisvärt vin med andra ord.

Tips på vin under 90 kronor