Laddar annons
5 Jun, 2015

Vinköplistan # 23 | Rött boxvin, fredags- och lördagsvin

Veckans Vinköplista har tagit ut svängarna. På förslag är ett rött boxvin som passar alla utomhustillfällen som ett garden party.

Det vita vinet i den högre prisklassen har fått ta ut svängarna ordentligt vad gäller pris - men det är det värt (om ni  frågar mig). Drick vinet, med fördel, inomhus och om ni sitter ute välj helst inte en blommande syrenberså. Dofterna från naturen konkurrerar med vinet vilket är onödigt när bra vin är i glaset.

De röda vinförslagen är klockrena fredags- respektive lördagsvintips. Ni vet, fredagar när man är trött efter veckans arbete och bara längtar efter fredagsmys med lördag - ja då är man på igen med middag, vin och vänner. Trevlig helg!

Vitt vin upp till 90 kr

Brochet Facile Sauvignon Blanc 2014 (2267), Nordic Sea Winery, Frankrike, 74 kr
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, nässlor och citrus.
Betyg: 3+

Vitt vin upp till 170 kr

Ladoix Le Clou d'Orge Domaine Gagey 2012(5387), Louis Jadot, Bourgogne Frankrike, 219 kr
Medel/fyllig och nyanserad, mycket frisk smak. Gul frukter som äpplen, persika och mogna päron med tydlig rostad fatinslag och smak av smör, citron och nötter
Rasande bra vin. Fantastisk syra med övriga 'kännetecken' välgjord vit bourgogne på plats som smör, gul frukt och nötter. Användbar, passar exempelvis till sparris med ramslökolja.
Betyg: 4+

Rött vin upp till 90 kr

Vineyard Selection Shiraz Mourvèdre Viognier 2013 (2034), Kleine Zalze, Western Cape Sydafrika, 89 kr
Doften är söt av mörka bär. Smaken medelfyllig. Mustig, mörk frukt och av sötmogna bär med inslag av örter, kryddor och viol. Här har ni ett tvättäkta 'fredagsvin', ni vet vinet som är mysigt, lätt att tycka om i sin mulliga smakstil.
Betyg: 3+

Rött vin upp till 170 kr

Marqués de Murrieta Reserva 2009(2612), Marqués de Murrieta, Rioja Spanien, 139 kr
Medel/fyllig. Mörk frukt, mogna körsbär och plommon, smak av kryddor, örter, fat, nyanserad lätta inslag av tobak, choklad vanilj. Avslutningsvis ett bra, fruktigt driv.
Betyg: 4+

Extravin, ett rött boxvin

Umbala 2014(2072)(76109), Oenoforos AB, Western Cape Sydafrika, 179 kr
Medelfyllig. Mustig mörk frukt av mogna plommon och mörka bär med inslag av lätt rökighet, lakrits och vanilj. Rättfram, enkel och okomplicerad. Bra val när budgetval ska plockas fram.
Betyg: 3+

Vinbankens vinköplista

På den här sidan hittar Du de snabba, säkra, och för tillfället bästa rekommendationerna bland vinerna jag nyligen provat, främst från annonsörers portföljer.