Olivolja på många sätt med Johan Blanche
Johan Blanche är författare och smakinspiratör. Han berättar passionerat om vin, olivolja, vinäger och choklad. I fokus finns naturens egen förmåga att forma smaker i […]
De senaste om livsmedel, odling, framställning eller till livsmedel relaterade forskningsrön och teknik.
Johan Blanche är författare och smakinspiratör. Han berättar passionerat om vin, olivolja, vinäger och choklad. I fokus finns naturens egen förmåga att forma smaker i […]
Att blåbär innehåller rikligt med antioxidanter och vitaminer är känt sedan tidigare. Artiklen publicerad första gången: 2010/02/22 Nu visar ny forskning vid Lunds Tekniska Högskola […]
Mitt i Engelberg ligger Benedektinerklostret i vars sidoflygel man hittar mejeriet. Hit går dem som vill äta ostfondue enligt konstens alla regler. Osten till fonduen en nogrann […]
”Celebrating the art of culinary disaster” eller i fri översättning, ”hylla matlagningens stolpskott”. För en kulinariskt intresserad person är resmål över världen ingen bristvara. Att […]
Västerbottenpaj är det populäraste tillbehöret på kräftskivan följt av rostat bröd och ost. I Norrland är ost absolut populärast medan Götaland & Svealand har paj som favorit.
Det svarta guldet. Någon kanske associerar till olja och visualiserar oljeriggar ute i Nordsjön, medan konnässören säkerligen direkt tänker på den svarta tryffeln, naturens främsta […]
– för tio år sedan var pastan favorit men idag är det thailändskt som gäller. Läs vad Rikskuponger kom fram till i sin undersökning och […]
Första delen av den här krönikan publicerades förra måndagen, än så länge har den lästs av nästan 2000 besökare. Det är mycket, här finns det […]