Heinrich Biodynamic Red
Vin till bao buns med ankbröst
Du har ljust kött i form av anka som dessutom är rejält kryddad men utan några hetare inslag. Du har en hel del soja och risvinäger som höjer syran. Här finns även lite småfeta inslag i såsen som innehåller majonnäs. Därför väljer vi ett lite ”lugnare” rött vin med låg strävhet men med hög syra. Här vill vi matcha den höga syran i rätten med den höga syran i vinet. Och då är Heinrich Biodynamic Red ett bra val. Du kommer dessutom få upp ögonen för de två druvorna zweigelt och blaufränkisch som inte är världens vanligaste. Ett vin där du direkt i doften möts av lite fatkaraktär, mörk frukt i form av björnbär och även lite örtiga inslag av mynta. I smaken är det skogshallon, körsbär och björnbär som samsas ihop med de fräscha örterna. Ett tillgängligt vin med fin syra som kompletterar bao bunsen och ankan på ett riktigt bra sätt.