Bao buns med ankbröst, hoisin och kimchimajonnäs

25 minuter
Medel
26 ingredienser
Recept på bao buns med ankbröst, hoisin och kimchimajonnäs. En trendig och smakrik rätt som går snabbt att laga.
Bao buns med ankbröst, hoisin och kimchimajonnäs
Ingredienser för 2 personer

Anka

350 g
Ankbröst
2 tsk
Svartpepparkorn
2 tsk
Anis
2 tsk
Fänkålsfrön
2 tsk
Kryddnejlika
2 tsk
Malen kanel
Salt

Hoisinsås

1 dl
Hoisin
1 dl
Soja
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Risvinäger
Salt & svartpeppar

Sallad

0.5 st
Gurka
1 st
Morot
(stor)
0.5 st
Salladslök
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Risvinäger
1 msk
Soja
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar

Sås

1 dl
Kimchi
1 dl
Majonnäs
Salt & svartpeppar

Servering

8 st
Bao-buns
1 dl
Inlagd ingerfära
(gari)
1 kruka
Koriander

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Heinrich Biodynamic Red

    Heinrich Biodynamic Red

    2019
    osterrikeÖsterrike
    750 ml
    12.5%

    Vin till bao buns med ankbröst


    Du har ljust kött i form av anka som dessutom är rejält kryddad men utan några hetare inslag. Du har en hel del soja och risvinäger som höjer syran. Här finns även lite småfeta inslag i såsen som innehåller majonnäs. Därför väljer vi ett lite ”lugnare” rött vin med låg strävhet men med hög syra. Här vill vi matcha den höga syran i rätten med den höga syran i vinet. Och då är Heinrich Biodynamic Red ett bra val. Du kommer dessutom få upp ögonen för de två druvorna zweigelt och blaufränkisch som inte är världens vanligaste. Ett vin där du direkt i doften möts av lite fatkaraktär, mörk frukt i form av björnbär och även lite örtiga inslag av mynta. I smaken är det skogshallon, körsbär och björnbär som samsas ihop med de fräscha örterna. Ett tillgängligt vin med fin syra som kompletterar bao bunsen och ankan på ett riktigt bra sätt.

    159 kr