Blåmusslor med chili och lime
25 minuter
Medel
12 ingredienser
Ska du laga middag till din partner? Vi bjuder på ett recept på blåmusslor med chili och lime.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Blåmusslor
1 kg
Blåmusslor
3 st
Vitlöksklyftor
100 g
Salladslök
1 st
Röd chili
1 st
Citrongrässtjälk
600 ml
Kokosmjölk
2 st
Lime
3 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
1 kruka
Persilja
Bröd
Smör
Ingredienser för 2 personer
Blåmusslor
1 kg
Blåmusslor
3 st
Vitlöksklyftor
100 g
Salladslök
1 st
Röd chili
1 st
Citrongrässtjälk
600 ml
Kokosmjölk
2 st
Lime
3 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
1 kruka
Persilja
Bröd
Smör
Gör så här
1
Börja med att rengöra musslorna och ta bort skägget. Skölj dem i kallt vatten och kasta de musslor som är sönder.
2
Finhacka chili, citrongräs, salladslök och vitlök. Svetta grönsakerna i en stor gryta tillsammans med olivolja. Pressa över lime.
3
När grönsakerna mjuknat så går du i med kokosmjölk. Låt koka upp. Smaka av såsen med salt & svartpeppar.
4
Lägg ner musslorna i såsen och kola under lock i 4-5 minuter, tills alla musslor öppnat sig. Servera på ett fat med finhackad persilja ovanpå, smaklig måltid!
Se hur man lagar receptet
Vintips till receptet
Kloster Eberbach Riesling Kabinett
2023Vin till blåmusslor med chili och lime
En riesling kabinett passar i stort sett aldrig fel ihop med skaldjur med hetta i sig. Här får vi alltså ett vin med en fantastiskt fin balans mellan sötman och syran, vilket gör att de heta inslagen i rätterna kommer balanseras upp och komma till sin rätt på ett fint sätt. I vinet kommer du känna av en ung frukt i form päron, gröna äpplen och en hel del lime. I smaken är det päron, lite persika och lime. Allt knyts samman av den fina och höga syran som gör att vinet känns båda friskt, fräscht och otroligt välbalanserat. Ett perfekt val till blåmusslor med chili och lime.
129 kr