Boxvin till grillat - sommarens bästa tips

Boxvin till grillat - sommarens bästa tips

Vännerna ska just komma över, du har tänt grillen och givetvis blir ni sugna på ett vin som passar till maten. Eftersom ni är så många och ni befinner er utomhus så passar det kanske inte med flera glasflaskor, så ni bestämmer er för ett rött boxvin till grillat. Men hur ska ni tänka, och vilket är egentligen det bästa boxvinet till grillat sommaren 2023?

Vi alla har någon gång stått där. Ska vi ta ut flera tunga glasflaskor till grillen. Tänk om man tappar en och den går sönder. Dessutom blir man ganska många som ska dela på flaskorna, det lär krävas en hel del med andra ord. Varför då inte helt enkelt satsa på ett högkvalitativt boxvin som passar fantastiskt väl till grillat? Bland dagens sortiment på Systembolaget finns det faktiskt ett antal röda boxar som har den där fruktigheten och den där karaktären som gör att de passar otroligt väl in i kategorin grillviner. Men givetvis finns det saker man bör tänka på när man ska välja ett boxvin till grillat.

Välj rätt boxvin till grillat

Det absolut viktigaste är vilken typ av mat man ska grilla. Vissa boxviner passar bättre till en viss typ av grillat, medan andra passar till en annan typ av grillat. Och så har vi de få boxvinerna som passar till de allra flesta typerna av grillat. De passar till allt från ryggbiffen, flanksteken, de kryddiga korvarna och de grillade primörerna. I den kategorin hittar vi det nya boxvinet Les Sorts Serra Catalana som med sin frukt, fylliga smak och pepprighet kommer gifta sig väl till i stort sett allt man slänger på grillen.

Beställ vinet här

Vinet, som kommer från de höga bergen i Katalonien vilket man även hör på namnet Serra Catalana, är fullproppat med massvis av smak av körsbär, björnbär, blåbär och svarta vinbär. Till den här intensiva frukten får vi en fantastiskt fin pepprighet och dessutom en liten fatkaraktär som man känner av i form av choklad och kagge. Det är lent, det är elegant och det är otroligt grillvänligt. Boxvin till grillat Tänk dig den grillade chorizon, den grillade sparrisen, majskolvarna, flanksteken, ryggbiffen, kycklingen och de där såserna och rörorna som passar fint med grillar. Allt detta kommer gifta sig fantastiskt väl med fruktigheten och syran i vinet.

Här kan du beställa Les Sorts Serra Catalana

Les Sorts Serra Catalana är det nylanserade syskonet till hyllade les Sorts Seleccio som gjort stor succé på Systembolaget i några års tid nu. Från och med mitten av maj har man möjlighet att beställa denna nya och hyllade box från de idylliska bergen i Katalonien, där merparten av druvorna kommer från den dolda juvelen Montsant. Vinet är dessutom gjort på den fantastiskt intressanta kombinationen av garnacha, carignan och merlot, där den sistnämnda håller på att få ett rejält uppsving.

Beställ sommarens grillvin här

Recension av vinet

Les Sorts, Serra Catalana, 2021 (55637) 279:-

Wow, vilken positiv överraskning på boxhimlen. Ett fylligt vin med härligt mogen mörk frukt i form av blåbär, björnbär och syrliga körsbär. I doften får du en fatkaraktär och en pepprighet som kompletterar den intensiva och mogna fruktigheten på ett fint sätt. I längden möts du av choklad, kaffe och en gnutta vanilj. Ett högkvalitativt boxvin som verkligen ska klassas som en premiumbox. Detta passar perfekt till sommarens grillkvällar.

Recept andra gillar