Kycklinggryta med kantareller och svartkål
50 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på kycklinggryta med kantareller och svartkål som är perfekt till höstrusket. En krämig och smakrik rätt för alla tillfällen.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kycklinggryta
700 g
Kycklinglårfilé
150 g
Sidfläsk
1 st
Gul lök
250 g
Kantareller
2 st
Vitlöksklyftor
300 g
Svartkål
1 dl
Vitt vin
0.5 dl
Kycklingfond
3 dl
Grädde
1 msk
Dijonsenap
Salt & svartpeppar
Servering
Ris
Saltgurka
Finhackad persilja
Ingredienser för 4 personer
Kycklinggryta
700 g
Kycklinglårfilé
150 g
Sidfläsk
1 st
Gul lök
250 g
Kantareller
2 st
Vitlöksklyftor
300 g
Svartkål
1 dl
Vitt vin
0.5 dl
Kycklingfond
3 dl
Grädde
1 msk
Dijonsenap
Salt & svartpeppar
Servering
Ris
Saltgurka
Finhackad persilja
Gör så här
1
Börja med att tvätta riset ordentligt och kola det enligt förpackningen.
2
Borsta rent svampen från smuts och jord. Dra isär den till mindre bitar och stek i olja i en het gryta. Gå ner med finhackad lök och vitlök. Lägg åt sidan när svampen fått fin yta.
3
Strimla ner kyckling och bryn i samma gryta. Dela ner sidfläsk och tillsätt i grytan. Riv av bladen på svartkålen och dela ner i mindre bitar. Gå ner med svamp och svartkål tillsammans med vitt vin.
4
Tillsätt fond och grädde, smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar.
5
Dela ner saltgurka och servera, smaklig måltid!
Se hur man lagar receptet
Vintips till receptet
Chateau Ste Michelle Chardonnay
2021Vin till kycklinggryta med kantareller och svartkål
När man har en gryta med ljust kött, svamp och dessutom en bas på vitt vin, så passar ett fylligare vitt vin alldeles utmärkt. I det här vinet kommer du direkt i doften känna av den där tydliga fatkaraktären, smörtonerna och nötigheten. Och allt detta får du i det här chardonnay-vinet. Här får du även mogna gula äpplen, grillad citron och en tydlig vaniljtouch. Fylligheten i vinet kommer passa oerhört väl ihop med kycklingen, sidfläsket och de feta inslagen i grytan generellt. En riktigt bra matchning helt enkelt.139 kr