Räksoppa – recept och vintips
Ett enkelt recept på räksoppa som funkar såväl som förrätt som huvudrätt. Här får du även ett vintips till rätten.
Lyxiga, festliga, nyttiga och goda skaldjur passar till nästan alla tillfällen. Här hittar du recept med räkor, pilgrimsmusslor, hummer och andra skaldjur. Till nästan alla recept finns ett vinförslag.
Ett enkelt recept på räksoppa som funkar såväl som förrätt som huvudrätt. Här får du även ett vintips till rätten.
Vinkokta blåmusslor med rejält med grädde, timjan, lök och persilja är rätten som passar såväl till sommaren som till vintern.
Råraka med skagenröra som är smaksatt med pepparrot är synonymt med svensk sommar. Dessutom med ett vintips till.
Den här veckan bjuds det på pasta bucatini med räkor, tomat och vitt vin. En delikat och enkel pastarätt att laga som garanterat kommer imponera på pastaälskarna.
Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad är en enkel men ändå lyxig rätt att bjuda på.
Glöm inte att sprinkla räkmackan med citron, ett knep för ett bra smakmöte till vinets uttalade friskhet.
Vin till kan vara en frisk chablis med solgul rondör, riesling med en knivsudd sötma eller som här, ett vin från Languedoc.
FESTMENY. På trettondagsafton serverar vi en festmeny med ankbröst och läcker skummig sås. Väl valda viner förhöjer smakerna.