Enkel festmeny Trettondagsafton – 3 rätter & vinförslag
FESTMENY. På trettondagsafton serverar vi en festmeny med ankbröst och läcker skummig sås. Väl valda viner förhöjer smakerna.
Lyxiga, festliga, nyttiga och goda skaldjur passar till nästan alla tillfällen. Här hittar du recept med räkor, pilgrimsmusslor, hummer och andra skaldjur. Till nästan alla recept finns ett vinförslag.
FESTMENY. På trettondagsafton serverar vi en festmeny med ankbröst och läcker skummig sås. Väl valda viner förhöjer smakerna.
Vinet är vitt och jag letar efter smak av mogen grön och gul frukt, kryddor och örter. Gärna av chardonnaydruvan.
Lyxig fest. Att dela en krabba är inte svårt. Så här gör du och bjud gärna tillsammans med en god sås och rostat bröd.
Bjud in smaken av ljus och sommar med mat och dryck. Två chardonnayviner, det ena soligt gulfruktigt, den andra grönkrispig frisk.
Enkla tilltugg till bubbel - vad sägs om goda räkröran. Lätt att fixa för många, servera gärna på rostat bröd.
Denna cheesecake har en fyllning av räkor, smakar mäktigt och räcker till många. Passar som entré eller på en buffé.
VIN OCH MAT. Vintips till casserole med torsk och musslor är en snygg Meursault, det vill säga av chardonnay. Vinet har en balanserad smak av fat & bra syra.
MAT OCH DRYCK. Kombinera mera! Öl eller vin passar till scampigrytan Ghaliye Meyggo, lagad enligt recept ur kokboken Afro-Iranska Köket.