Bucatini med räkor, tomat och vitt vin
Den här veckan bjuds det på pasta bucatini med räkor, tomat och vitt vin. En delikat och enkel pastarätt att laga som garanterat kommer imponera på pastaälskarna.
Lyxiga, festliga, nyttiga och goda skaldjur passar till nästan alla tillfällen. Här hittar du recept med räkor, pilgrimsmusslor, hummer och andra skaldjur. Till nästan alla recept finns ett vinförslag.
Den här veckan bjuds det på pasta bucatini med räkor, tomat och vitt vin. En delikat och enkel pastarätt att laga som garanterat kommer imponera på pastaälskarna.
Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad är en enkel men ändå lyxig rätt att bjuda på.
Glöm inte att sprinkla räkmackan med citron, ett knep för ett bra smakmöte till vinets uttalade friskhet.
Vin till kan vara en frisk chablis med solgul rondör, riesling med en knivsudd sötma eller som här, ett vin från Languedoc.
FESTMENY. På trettondagsafton serverar vi en festmeny med ankbröst och läcker skummig sås. Väl valda viner förhöjer smakerna.
Vinet är vitt och jag letar efter smak av mogen grön och gul frukt, kryddor och örter. Gärna av chardonnaydruvan.
Lyxig fest. Att dela en krabba är inte svårt. Så här gör du och bjud gärna tillsammans med en god sås och rostat bröd.
Bjud in smaken av ljus och sommar med mat och dryck. Två chardonnayviner, det ena soligt gulfruktigt, den andra grönkrispig frisk.