Rosévin till lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad
Med sin friska och söta smak av det asiatiska köket passar den sesammarinerade laxrätten med jalapenodressing bra tillsammans med ett rosévin.
Vinregion Provence gränsar i söder till Medelhavet på en cirka 20 mil lång sträcka från straxt öster om Marseille till Nice och består av fyra departement: Var, Bouches-du-Rhône, Alpes-Maritimes och Alpes-de-Haut-Provence.
I Provence finns 9 huvudappellationer där de mest kända torde vara Cassis, Bandol,, Bellet och Palette. Provence är känd för sina roséviner men det tillverkas också fantastiska vita och röda viner. Vingårdarna är i regel små varför de flesta vinerna inte når utanför regionen.
Med sin friska och söta smak av det asiatiska köket passar den sesammarinerade laxrätten med jalapenodressing bra tillsammans med ett rosévin.
BOKRECENSION. Många kanske inte vet att det i världens mest kända rosévins-område, i sydfranska Provence tillverkas en hel del vita- och röda viner.