Veckans vintips v 31: Röd och frisk

Favoritmarkera

Barberadruvan har precis som pinot noir blivit utsatt för massiva påtryckningar vad gäller att krama ur sista droppen för att göra business. Trist.  Sorten hör hemma i norra Italien, i distriktet Piemonte och det är den som brukar refereras till som den friska och lätta i jämförelse med nebbiolodruvan. Smaken ska vara kärnig och frisk, mer eller mindre tät beroende på kvalitet och gärna i kombination med en mandeltouch om ni frågar mig, inget annat.

Just nu är veckans tips i strålande bra form.
32335 Barbera d´Asti Ca´Bianca 2007, Italien, 88 kr

Stilen gör att vinerna passar perfekt till smakrik mat av ris, risotto eller till chakuterier, eller att serveringstemperaturen kan vara sval vilket passar utmärkt för ett sommarvin. Servera till husman och sommarmat är ett helsäkert kombo-tips.

Lämna ett svar