Quinoasallad med torkad tomat och halloumi till vitt vin

Favoritmarkera

En sallad i lätt vegoanda med chans till förstärkning av både kött eller fisk för den som så önskar gör varm sommardag precis så enkel som lat dag kräver. Vinet till har smak av fat, mer men helst i mindre dominerande stil och snarare där fokus ligger på fräschör än tyngd.

Så här gör du:
Koka quinoan i saltat vatten ca 15 min, häll av vattnet.
Torka hela tomatklasar i ugn ca 30 min 150C.
Blanda ihop quinoan med olja, balsamico och rödlök, smaka av med salt och peppar.
Stek halloumi i rikligt med olja.
Toppa quinoan med späda salladsskott samt halloumi.

Ingredienser: 4 port.
3 dl quinoa
3 klasar cocktailtomat
1 pkt Zeta halloumi
rucola & röda mangoldskott
pumpakärnor
kalamataoliver
olja & balsamico

Vintips:
Turntable Chardonnay 2008 (nr 6356), USA, 65 kronor
Smörlen med fattoner och smak av gul, exotisk frukt. Vardagsvin. Balanserat vin i sin enkelhet. Svulstigare stil.
Betyg: 4-
Provad: 2010-06-21

Mezzacorona Chardonnay (nr 2407), Italien, 66 kronor
Torr, fruktig smak med inslag av gula äpplen, mandel och päron. Svavel slår igenom. Ont i huvudetvarning för den känsliga.
Betyg: 3
Provad: 209-12-14
Importörens förslag till maträtten. Se fler av deras förslag här plus recept samt många fler.

Graham Beck Chardonnay Viognier (nr 15515), Sydafrika, 69 kronor
Lätt blommig smak med inslag av gråpäron, tropisk frukt och vanilj. Vardagsvin. Lätt blommig rondör charmar.
Betyg: 3+
Provad: 2010-06-21

Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2008 (5798), Frankrike, 115 kronor
Torrt, lätt/medelfyllig. Frisk och fruktig smak med inslag av fat, citrus, smör, nötter och gulgröna äpplen. Bättre vin. Mineral, fat och rökmix när som bäst. Enkel bourgogne.
Betyg: 4
Provad: 2010-06-21

Kommentera