Drinktilltugg eller förrätt. Serverade kalla och snyggt inslagna i folie på picknick - quesadillas passar många tillfällen, gärna till ett glas vin.
Vin till quesadillas. Valet är enkelt då det finns många viner att välja ur gruppen "de okomplicerade". Vitt eller rött väljer du fritt och den enda varningen är att undvika de mest fylliga, strama och kryddiga rödvinerna.
RECEPT | Ost- och paprikafyllda quesadillas
4 portioner (dela två quesadillas)
1 röd paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 dl riven cheddarost
4 tortillabröd
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1) Värm ugnen till 225 grader, varmluftseffekt.
2) Kärna ur och strimla paprikan.
3) Skiva rödlök. Hacka vitlöken fint.
4) Fördela hälften av cheddarosten på två av tortillabröden. Lägg paprika, rödlök och vitlök ovanpå. Salta och peppra. Strö över resten av osten.
5) Lägg på de återstående bröden, ringla
TIPS: Quesadillas passar lika bra till förrätt och tilltugg som till picknick-mat på skidturen.
Till en god, het gryta som hot chickenchili (direkt till receptet) passar de ost- och paprikafyllda quesadillas också utmärkt.
VITT VIN: Muscadet Sevre et Main
Betyg: 4
1. Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2020 (2275)
Gadais Père & Fils, Loiredalen, Muscadet de Sèvre-et-Maine sur lie Frankrike, 85 kr
Druvor: Melon de bourgogne
Torr, lätt/medelfyllig, stram närapå saltstänkt smak med inslag av gröna äpplen och knappt mogen persika. Krispig och fräsch!
Omdöme: Trevlig, ren och tydlig.
Passar till: utmärkt till skaldjur naturell, musslor i vin eller som ett läskande vin innan middagen, till snacks eller tilltugg.
Betyg: 4+