Första gästföreläsaren klar för Gotlands Tryffelakademi 2012

Favoritmarkera

Den trevliga Tryffelakademin följer Vinbanken gärna. Akdemin berättar redan nu om sina planer inför hösten. Och vad annat kan man förvänta sig när entusiaster samlas runt svamparnas svamp, tryffel. Nybildade Gotlands Tryffelakademi firade sin allra första högtidsdag med pompa och ståt i november. Nu är datumet för årets festlighet och seminarium fastställt.

Den 17 november är det dags för en ny dag fylld av kunskap, stolthet och njutning i tryffelns tecken. Dessutom är första gästföreläsaren klar. Gotlands Tryffelakademis allra första högtidsdag blev en veritabel succé. Kunskap, stolthet och njutning stod i fokus när Gotlands Tryffelakademi i november firade sin allra första högtidsdag och tryffelvänner från Sverige, Finland, Frankrike och USA möttes i Visby för vad som ska bli en årlig tradition. Tre diplom delades också ut till årets hederstryfflar.

Ordföranden i Gotlands tryffelförening Ulla Berglund, tryffelforskaren Dr Christina Wedén och tryffelälskaren Carl Jan Granqvist var de stolta mottagarna av diplomen. Planerna för årets högtidsdag är redan i full gång och ambitionsnivån är förstås hög. Nu är också första föreläsaren bekräftad: matkonstnären Norbert Lang.

Norbert Lang drev i många år stjärnkrogen Paul & Norbert på Strandvägen i Stockholm och har en speciell passion för tryffel och sparris, två gotländska specialiteter. – Det känns väldigt roligt att kunna hälsa en så inspirerande matkreatör och kunskapsspridare välkommen till Gotlands Tryffelakademi 17 november 2012, säger Susanne Welin-Berger på Gotlands Tryffelakademi.

Läs gärna tidigare inlägg på Vinbanken om Tryffelakademin.

Lämna ett svar