Reserve du Vieux Noir Malbec 2011 (2212), Cahors Franrkike, 69 kr
Malbecvin från Frankrike som smakar av mörk frukt, stramt och bitigt. Passar grillat nötkött, en entrecote med senap eller kryddsmör.
Château la Reyne Prestige 2010 (2266), Cahors Frankrike, 99 kr
Ung, stram,fruktig smak. Inslag av fat, blåbär, plommon, örter som lavendel, svarta oliver och en touch lakrits.
Château Leret Monpezat 2011 (2520), Cahors Frankrike, 149 kr
Nyanserad med fatkaraktär, smak av björnbär, viol, svarta oliver, blåbär, choklad och kaffe. Stram och mörk.
Enkla grilltips för en lyckad grillning
Ha en termometer till hands när du grillar. Välj helst en digital, den är både snabbare och mer exakt. Bra planering är nyckeln till en lyckad grillning. Några saker att tänka på:
Tänd grillen i god tid. Kolbädden skall hinna bli riktigt varm innan grillningen påbörjas.
Ta ut råvarorna! Det är omöjligt att få ett perfekt resultat om råvarorna är kylskåpskalla.
Ha alltid alla fat och redskap på plats.
Det bränns lätt vid om man skall leta efter stekgafflar och uppläggningsfat.
Planera matlagningen! Börja alltid med det som har längst tillagningstid.
En vattenflaska är alltid bra att ha tillhands. Om det flammar upp så spreja lite på lågorna.
Grilla gärna tillbehören, grillade grönsaker i en sallad blir ett smakrikt tillbehör.
Om ni grillar kött där fettkappan sitter kvar, snitta den så köttet inte kupar sig. Grillar man korv så gör ett par snitt på var sida, då spricker inte skinnet.