vitvinssas-vinbanken

Recept vitvinssås

Favoritmarkera

VITVINSSÅS. Här ett enkelt recept på vitvinssås. Du kan koka såsen på vanlig fond av grädde eller vitt vin.

För att få såsen att tjockna tillsätter man en redning, vanligt är en mjölredning. Enkelt och gott!

Recept | Vitvinssås | 4 dl eller cirka 4 portioner

2 st schalottenlökar, finhackade
1 msk smör
2,5 dl fiskfond
1 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

1. Fräs löken i smöret i någon minut utan att ta färg.

2. Slå på vitt vin samt fiskfonden. Låt koka ihop tills det att 2 ½ dl återstår.

3. Häll på grädden och koka tills att 4 dl återstår.

4. Sila såsen.

5. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Foto: Birgitta Höglund, med utmärkta bloggen Birgittas Mat – här kan du läsa varianter av vitvinssås

Kommentera