Laddar annons
Alheit La Colline Vineyard - VINKALENDER 5 dec. med dagens vintips
5 Dec, 2020

Alheit La Colline Vineyard - VINKALENDER 5 dec. med dagens vintips

Alheit La Colline Vineyard. Torrt, fylligt vitt vin tillverkat av en semillonblandning, olika typer av semillondruvor från en unik vingård som heter La Colline. Detta är ett vin som saknar motstycke, liknande förekommer (vad vi vet i dag) inte någon annanstans.

VIN. Alheit La Colline Vineyard 2018 (72103)

Alheit Vineyards, Franschhoek Sydafrika, 477 kr

Doften är massiv av exotisk frukter som apelsinblommor, mandarin, kryddor och citron. Smaken är torr, fyllig koncentrerad och djup med balanserad fruktsyra, smak av gröna äpplen, persika, melon, citrus och lätt blommiga toner. Eftersmaken är välbalanserad, lång och elegant. Komplex och nyanserad. Wow vin!
Passar till: fiskrätter, skaldjur, matigare fisk som lax. Julklapp!
Betyg: 5

Tänk på – beställningsvin, räkna med en veckas leveranstid.

Vinmakarna Chris och Suzaan Alheit har en pedantisk syn på vinodling. Deras filosofi är att allt handlar om vingården snarare än vineriet eller blandningslaboratoriet. Därför samarbetar de med odlare som har små odlingar i topplägen. De gör ofta druvrena viner från en och samma vingård. De föredrar buskodlade gamla vinstockar vars rötter letat sig djupt ner i den ofta karga jorden i Capelands utmed Sydafrikas sydvästra kust och inland.
Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef Cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.
Läs mer på Vinbanken om vin från Sydafrika.

Liknande artiklar

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons