Laddar annons
Justinos Madeira 10 Years- VINKALENDER 6 dec. med dagens vintips
6 Dec, 2020

Justinos Madeira 10 Years- VINKALENDER 6 dec. med dagens vintips

Justinos Madeira. Alla borde unna sig ett glas madeira för att uppdatera sig om smaken på de fantastiska och anrika vinerna från Madeira.

VIN. Justinos Madeira 10 Years (93184)

Justino's Madeira Wines, Madeira Portugal, 349 kr

Karamellig doft. Smaken är fyllig, söt av karamell, russin och fikon med torkade aprikoser. Bra längd. Läcker!

Alla borde dricka minst ett glas madeira för att uppdatera sig om de fantastiska och anrika vinerna. Läckert gott till choklad och nötdessert men också knäck och dajmkarameller samt till ost.
Betyg: 4+ (av 5)

Tänk på – vinet är tillfälligt. Börjar först säljas 8 december på Systembolaget.

Läs Cruz Liljegrens artikel om Madeiravin till mat - superintressant.

Utdrag från tidigare publicerad artikel på Vinbanken, Madeira att skydda ett unikt vin
Madeiravinet är på frammarsch. Intresset för främst det övre skiktet av Madeira har sett rejäla ökningar de senaste två-tre åren och vetskapen om den stora efterfrågan på årgångsvinerna är mumma för en vän av det förstärkta vinet. Samtidigt är det lätt att glömma bort vilket arbete som ligger bakom en vintage-madeira och vad lagen stipulerar. 20 år på fat krävs.

Kvaliteten på druvmaterialet ska vara av exceptionell kvalitet. Det krävs ingen Einstein för att inse Madeira är ett projekt som kräver tålamod. Konceptet snabba cash existerar inte inom öns vinbransch och till och med öns enklaste produkt måste lagras tre år innan den får buteljeras.

Inte konstigt att antalet nystartade producenter de senaste 20 åren uppgår till blott en enda. För vem har kapitalet och investeringssugna bakom sig att vänta i minst tre år innan den första inkomsten?

Vinkalender i samarbete med Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner.