Laddar annons
Allt du behöver inför midsommar
23 Jun, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Allt du behöver inför midsommar

Inför midsommar kan det vara skönt att ha allt förberett. Inköpen kanske redan är gjorda. Men om man är impulsiv och spontan så är det här listan för dig.

Midsommar är en av våra allra mest älskade högtider. Man samlas, skrattar, har kul och firar att årets längsta dag är här. Midsommarbordet brukar vara uppdukat med en fin vit duk, jordgubbarna är saftiga och så där härligt mogna, snapsen är kall och ölkylen är fylld till brädden. Om man är spontan och vill ha hjälp på traven inför midsommar så har vi samlat alla våra bästa artiklar här nedan.

Om du är sugen på de bästa drinkarna till midsommar så kan du såklart läsa den artikeln här. Vad sägs om sommarens trenddrink, Di Capri Tonic, eller en fin Strawberry basil smash.

Tips på drinkar till midsommar

Om du vill ha hjälp med vilken snaps du ska köpa så har vi tagit fram en lista på sex olika snaps som vi anser är värda lite mer uppmärksamhet. Förutom de klassiska O.P. Anderson och Hallands fläder så har vi hittat några mer ovanliga snapsalternativ.

Sex snaps du inte får missa

Även när det kommer till öl så brukar det inhandlas en hel del inför midsommar. Vår expert Robert Lagerström har gjort ett gediget arbete med att plocka fram sina midsommarfavoriter.

Bästa midsommarölen 2022

Om man då inte vill ha varken drinkar, öl eller snaps, då kanske man är sugen på ett fint vin som passar på midsommarbordet. Därför har vi tagit fram ett antal viner som passar till diverse rätter som hör till midsommar.

Vin till midsommar

I matväg då? Jo, Adrian Cederlund har tagit fram en delikat silltallrik med västerbottenost och somriga tillbehör.

Silltallrik med västerbottenost

När knotten kommer fram på kvällen och temperaturen går ner, då skulle man kunna blanda en härlig sangria av det överblivna vinet och lite andra smågrejer som man har hemma. Därför har vi samlat recept på sex olika sangrior här också.

Sangria - recept och vintips

Glad midsommar!